• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
Filistinli Esirler Açlık Grevinde Zafer Kazandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin isteklerinin kabul edilmesi üzerine açlık grevini sona erdirmesi Gazze`de sevinçle karşılandı.

Hamas resmi sözcüsü Fevzi Berhum, müzakerelere katılan İsrail`deki Mısır Büyükelçisi`nin kendilerine, Filistinli tutuklular ve İsrail yönetimi arasında anlaşma sağlandığını bildirdiğini söyledi.

Anlaşmanın ardından Gazze`deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Haniye, başarıyla sonuçlanan açlık grevinden dolayı tutukluları tebrik ederek, bu sürece katkı sağlayan Mısırlı yetkililere de teşekkür ettiği bildirildi.

Anlaşma haberi Gazze sokaklarında büyük sevinçle karşılandı. Binlerce Filistinli kutlama yapmak için Gazze`deki Cündiyyu`l- Mechul Meydanı`ndaki ``Direniş ve Dayanışma`` çadırına akın etti. Bazı Filistinliler yoldan geçenlere tatlı dağıttı.

Açlık grevi bin 500 den fazla tutuklu tarafından 28 gündür sürdürülüyordu. Bazı tutukluların açlık grevi 70 günü aşmıştı.

Öte yandan İsrail ikinci kanalının internet sitesinde, Filistinli tutuklularla liderleriyle teröre dönmemek ve İsrail`e karşı çalışmamak için anlaşma yapıldığı iddia edildi.

Geçen yıl Mısır aracılığıyla İsrail ile Hamas arasında imzalanan esir takası anlaşmasına göre esirlerin temel taleplerinin hepsi yerine getirilecekti. 18 Ekim 2011`de yapılan anlaşmanın metni, esirlere uygulanan tecrit, idari gözaltı ve Gazzelilerin İsrail hapishanelerindeki tutuklu yakınlarını görmelerine izin verilmesi yönündeydi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir