• DOLAR 32.555
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2422.393
  • ...
AB`den İsrail`e Uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BRÜKSEL - Brüksel`de biraraya gelen AB Dışişleri Bakanları, İsrail`in son dönemlerde Filistin topraklarını ilhak politikasını hızlandırdığına dikkat çekerek, İsrail`in ``iki devletli çözümü`` tehdit ettiğini belirtti.
 
Bakanlar, İsrail`in, Doğu Kudüs`te Filistinlilerinin evlerini yıkmaya devam ederek burada Yahudi yerleşimlerini genişletmesinin ve Filistinlilerin barışçıl, kültürel, ekonomik, sosyal ve siyasi faaliyetlerini engellemesinin, derin endişe kaynağı olduğunu belirtti.

İsrail`in, Filistin topraklarındaki yerleşim faaliyetlerinin uluslararası hukuka göre gayrimeşru olduğunun altını çizen AB Dışişleri Bakanları, Kudüs dahil 1967 sınırlarında tarafların karşılıklı rızasına dayanmayan hiçbir değişikliğin tanınmayacağını vurguladı.
 
İsrail`in, Filistinlileri zorla tahliye etme politikasından vazgeçmesini isteyen 27 ülkenin dışişleri bakanları, Filistinlilerin hayat şartlarının iyileştirmesi ve Gazze şeridine insani yardım, ticari mal ve insan geçişlerinin şartsız ve daimi şekilde başlatılması çağrısında bulundu.
 
Yahudi yerleşimcilerin, Filistinlileri hedef alan şiddet ve provokasyonlarını da kınayan Bakanlar, sorumluların yargı önüne çıkarılmasını istedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir