• DOLAR 32.501
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2439.752
  • ...
 Şanlıurfa sele teslim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`nın Siverek ve Hilvan İlçeleri`nde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur nedeniyle Şanlıurfa-Diyarbakır karayolu trafiğe kapanırken, sel sularına kapılan bir minibüste bulunan 2 kişi ise jandarma ve vatandaşlar tarafından güçlükle kurtarıldı.

Sağanak yağışın etkisi altında olan Şanlıurfa`da, akşam saatlerinde yağmur Siverek ve Hilvan ilçelerinde sele dönüştü. Gece saat 21. 30 sıralarında Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun 60. kilometresinde bulunan Cehennem Deresi köprüsü sel suları altında kalınca yol ulaşıma kapandı. Bu sırada, plakası öğrenilemeyen bir minibüs sel sularına kapıldı.

Sürüklenen minibüsten dışarı çıkmaya çalışan İbrahim Mendil ve Ümit Coşkun araçlarıyla birlikte köprüden düştü. Güçlükle yeniden minibüsün üzerine çıkarak yardım isteyen İbrahim Mendil ve Ümit Coşkun, olay yerine gelen jandarma, itfaiye, sivil savunma ekipleri ve vatandaşların çabasıyla kurtarıldı. Sedye ile ambulansa taşınan Mendil ve Coşkun tedavi edilmek için Siverek Devlet Hastanesi`ne götürüldü.

Köprünün sel suları altında kalması nedeniyle güvenlik güçleri Diyarbakır ve Şanlıurfa yönünden gelen araç sürücülerini güzergahlarını değiştirmeleri konusunda uyardı. Yağışların etkili olduğu Siverek ve Hilvan`da birçok köyde evleri su bastığı belirtildi. Sel suları çekilinceye kadar Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun trafiğe kapalı tutulacağı kaydedildi.
 
 

Kaynak: Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir