• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
57 Yaşında 5 Çocuk Annesi, 4 Kitap Yazdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KARAMAN -Toktaylar Mahallesi`nde tek katlı iki göz evde felçli kocası Durmuş Oğuzcan ile birlikte yaşayan 62 yaşındaki Rahime Oğuzcan, çocukluğunda atalarından duyduğu mani, masal ve hikayeleri derleyerek kitaplaştırdı. 5 çocuk annesi olduğunu söyleyen Rahime Oğuzcan, "Ben 3 yaşımda babamı kaybettim. İlkokul 3`e giderken de annem hastalandı ve ona bakmaya başladım. Anneme baktığım için okula düzenli olarak gidemedim.

Ancak derslerim buna rağmen iyiydi. Okuma sevgisini hiçbir zaman i çimden çıkaramadığım için de 57 yaşında kitap yazmaya başladım. İlk kitabım Duygusal Halk Şiirleri, ikinci kitabım Yanan Yüreklere Su Verebilsem, üçüncüsü Yanan Ormanlar İçimi Yakıyor ve Maniler oldu. Yazmış olduğum, Türkiye`min Çocukları isimli dördüncü kitabımı eşimin rahatsızlanması nedeniyle yayınlayamadım. 5 çocuğum var. Onların da maddi durumları ancak kendilerini geçindirmeye yetiyor" dedi.


Hazırladığı son kitabının dokümanlarını yayınlanması için Kültür ve Turizm Bakanlığı`na gönderdiğini belirten Oğuzcan, "Bakanlık tarafından bana gönderilen yazıda kitapları kendi ismimle yayınlattıktan sonra göndermem istendi. Ben de yazdığım kitabı 500 adet bastırdım. Bastırdığım kitabın masrafının bir kı smını kendim ödedim. Bir kısmını da borç olarak matbaaya bıraktım. Kitapları satıp matbaaya kalan borcumu ödeyeceğim" diye konuştu.


Kitapta bulunan hikayelerin hiçbirinin herhangi bir kitaptan alıntı olmadığını, tamamen çocukluğunda büyüklerinden duyduğu hikayelerden oluştuğunu ifade eden Oğuzcan, "Ben düşündüm. Nasılsa bir gün bu dünyadan göçüp gideceğim. Atalarımın anlattığı bu güzel hikayelerin benimle birlikte yok olup gitmesine gönlüm elvermedi. Onun için de böyle bir kitap yazmayı düşündüm. Bana yardımcı olmaları için kimseden herhangi bir şey beklemiyorum. Sadece çıkardığım bu kitapların satılıp, kendi masraflarını çıkarmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

GENÇLER OKUMAYI İHMAL ETMESİN
Gençleri eğitim konusunda uyaran Rahime Oğuzcan, "Gençlerimiz hiçbir zaman okumayı ihmal etmesinler. Bugünü değil, geleceği düşünsünler. Çünkü gençliğinde yaş lılığını düşünmeyen ilerde çok rezil oluyor. Benim gençlerden isteğim tüm olumsuzluklara göğüs gererek okumaya devam etsinler" dedi.


Rahime Oğuzcan`ın kendi yazdığı kitabından okuduğu mani felçli kocası ile kendisini duygulandırdı.

http://www.netgazete.com/Resources/2011/5/2/775563_3.gif

İHA

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir