• DOLAR 32.347
  • EURO 34.872
  • ALTIN 2398.739
  • ...
Osmanlı'dan Günümüze Kürtler Sempozyumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş'ın, 2. Zazaca Dili ve Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, bu yıl "Osmanlı'dan Günümüze Kürtler sempozyumu düzenleyeceğiz" dediği sempozyumun ayrıntıları belli oldu.

Sempozyumda, 'Tarihsel Süreçte Kürtler', 'Etnik Bir Unsur Olarak Kürtler', 'Kürtlerde Yerleşim, Nüfus ve Göç', 'Kürtlerde Sosyal ve Kültürel Hayat', 'Kürtlerde Dini İnanç', 'Kürtlerde Akrabalık İlişkileri', 'Kürtlerde Ekonomik Faaliyetler', 'Kürt Önde Gelenleri', 'Kürtlerde Dil, Edebiyat ve Sanat', 'Kürtlerde Eğitim ve Bilim', 'Kürtler ve Medya', 'Kürtlerde Siyaset ve Yönetim Anlayışı', 'Kürt Meselesi ve Çözüm Önerileri' ve Kürtlerle ilgili diğer konuların, konu başlıkları olarak belirlendiği bildirildi.

Sempozyum ile ilgili bildiri özetlerinin son teslim tarihi 15 Temmuz 2012 olarak belirlenirken, kabul edilen bildiri özetleri 24 Temmuz'da yayınlanacak. Sempozyum 6-8 Eylül 2012 tarihinde Bingöl Üniversitesi'nde yapılacak.

Sempozyum komitesince belirlenen katılma şartlarında, sempozyumda sunulacak tebliğlerin daha önce başka bir yerde basılmamış, bilimsel nitelikli ve özgün olması gerektiği kaydedildi.

Sunumların Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Arapça, Farsça, İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinde yapılabileceği açıklandı. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir