• DOLAR 32.555
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2425.891
  • ...
Malatyada 9 Yılda 3 Bin 600 Eser Onarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Yakup Aktürk, Vakıflar Haftası dolayısıyla Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır`ı makamında ziyaret etti. Burada konuşan Aktürk, vakıf kurumunun Osmanlı Devleti`nden bugüne kadar kesintisiz hizmet verdiğini söyledi. Vakıf kurumunun, insan fıtratının her dönemine hitap eden bir kurum olduğunu ifade eden Aktürk, "Ecdadımızın bize vakfettiği vakıf gayrimenkulleri, tarihi eserler ve geleceğimizin turizm potansiyelini artıracak kültür varlıklarımız bunların birer parçasıdır. Bunları geleceğe taşımak asli görevlerimiz arasındadır." dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü`nün faaliyetleri hakkında bilgi veren Aktürk, 2003 yılından bu yana 3 bin 600 vakıf eserinin onarım ve restorasyonunun yapıldığını kaydetti. Belediyenin de öncülüğünde ve özverili çalışmalarıyla vakıf eserlerini çok iyi bir noktaya getirmeyi hedeflediklerini belirten Aktürk, Malatya`da bunun örneklerini yaşamayı umduklarını ifade etti. Aktürk, 29. Vakıf Haftası`nın hayırlı olmasını diledi.

Çakır da vakıfların medeniyet açısından önemine işaret ederek, vakıfların, sosyal yardımlaşma ve dayanışma amacıyla kurulmuş, yetimleri, kimsesizleri gözeten, hayır sahiplerinin bağışlarını hizmete dönüştüren büyük bir kurum olduğunu söyledi.

Günümüzde sıkıntıların, karmaşaların, ezilenlerin olduğu birçok toplumda vakıf kültürünün olmadığının görüldüğünü kaydeden Çakır, "Bizim geleneğimizde, tarihimizde olan bu güzel kurumun yaşaması, yaşatılması hepimizin görevi." dedi. Çakır, Vakıflar Haftası dolayısıyla toplumda hoşgörünün, sevginin, dayanışmanın daha da artması dileklerinde bulundu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir