• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
İslami Mücadelede Kadının Yeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Salat ve selam da önderimiz ve rehberimiz olan Hz. Muhammed Mustafa`ya aline ashabına ve kıyamete kadar onun yolunu hakkıyla takip edenlerin üzerine olsun. Habil ve Kabil`den buyana hak-batıl mücadelesi günümüze kadar süregelmiştir. Bu mücadelede Allah-u Teala inanan kullarını yalnız bırakmamış onları her zaman üstün kılmıştır.Hz. İbrahim(a.s) ile Nemrut, Hz. Musa(a.s) ile Firavun, Hz. Muhammed(a.s.m) ile Ebu Cehiller v.s bunun en bariz örnekleridir.Elbetteki bu mücadelede kadın da yerini almıştır. Tarihteki örneklerine baktığımızda Hz. Hacer`in teslimiyeti, Allah`a bağlılığı ve tevekkülü köle olmasına rağmen onu Allah`a en yakın olanlardan kılmıştır.Hz. Asiye`nin firavunun zulüm sarayında işkencelere boyun eğmeyip imanından taviz vermeden izzetli durması onu örnek alması gereken şahsıyetlerden kılmıştır.Nitekim İslam Ümmetinin asrı saadetteki ilk şehidi de yine kadın olmuştur.Hz. Sümeyye`nin davası uğruna canını vermesi.

 

Ve Resullulah`a baktığımızda da yanında hem maden hem manen destek veren Hz. Hatice aynı zamanda en yakın yardımcılarından olmuştur. Hz. Hatice eşinin yanında yer alarak malıyla, canıyla O`na destek ve O`nunla beraber mücadele etmiştir. Rabbimiz bir ayet-i kerimede şöyle buyuruyor; ``Mümin erkekler ve mümin kadınlar birbirlerinin velileridir, iyiliği emreder ve kötülükten menederler, namazı dosdoğru kılarlar, zekatlarını verirler Allah’a ve O`nun Resulü`ne itaat ederler.İşte onlara Allah merhamet edecektir. Şüphesiz Allah güçlüdür, hikmet sahibidir.`` (tevbe / 71)

 

Son olarak Hz. Zeyneb`i örnek verebiliriz. Hz. Hüseyn (a.s)`in mesajının günümüze kadar ulaşmasını sağlayan vefakar ve yiğit kızkardeşi Hz. Zeynep`tiir.Hz. Hüseyin verdiği tavizsiz mücadele ile gaflet içindeki ümmeti uyandırırken, Zeynep Yezid`in sarayında zulme karşı feryad ederek, Hüseyn`in misyonunu günümüze kadar taşımıştır.Eğer davanın bir kanadını erkekler temsil ediyorsa diğer bir kanadını da kadınlar temsil etmektedir.Kartal tek kanatlı uçamaz .O halde biz kadınlara çok önemli görevler düşmektedir. İşte değerli genç kardeşlerim ve annelerim; Hz. Hacer gibi dava uğruna herşeyi göze almak, Hz.Hatice gibi Allah katında övülmeye layık olmak, Hz. Asiye gibi sebatkar ve Hz. Sümeyye gibi şehadet mertebesine ulaşmak istiyorsak davadaki yerimizi almalıyız. Bu davayla kendimize İslami bir şahsiyet kazandırarak, kendimizi ilmi yönden geliştirerek, eşlerimize hertürlü desteği ve yardımı sağlayarak ve çocuklarımıza İslami bir şahsiyet kazandırarak en önemli yardımı yapmış oluruz. Rabbim bizleri onların yolunu hakkıyla takip edenlerden eylesin. Allah`a emanet olun...

Aynur / İzmir - Yaş - 25

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri