• DOLAR 32.604
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2496.757
  • ...
Onsuz Yaşamak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kulunun kalbindeki duyguları ve aklındaki düşünceleri bilen Alim olan Allah`a and olsun. Bu satırların yazılmasına sebep olan insanların en hayırlısı, insanlığın pak yüzü Fahr-i Kainat Efendimize binler selat ve selam olsun.
Issız Mekke çöllerinde bunalan kalplerin vahaya koşarcasına gittikleri El Emin`e binler selat ve selam olsun. Karanlık denizlerde kumar oynarcasına, insanları ellerinde kağıtlaşıran şeytanlarına karşı savaş açan aydınlığın öncüsüne binler selat ve selam olsun. Ahlaksız unsurların şeref unsuru olarak görüldüğü ahlak mezarının ölmüş ruhlarını dirilten yüce ahlak sahibine binler selatve selam olsun. Ya Resulallah! Seni hatırlamak Senin yokluğunu farketmek o kadar kolay ki; başımızı kaldırıp etrafımıza bakmamız dahi gerekmiyor. Çünkü o baş utancından kalkmaya lisan-ı hal ile muhalefet ediyor. Sen olamasaydın ahlak derecesi aşılacak en kolay erdem olurdu. Çünkü ahlakın en yüksek derecesini, en zirve noktasını sen belirledin. Senin Mekke sokaklarında taşı toprağı ve insanları şahit kılarak gösterdiğin dava endişen olmasaydı, İslam ümmetinden Hükmullah için can veren mücahitler olmayacaktı. Şimdi anlıyoruz sana neden ana ve babaların neden feda edildiğini, mal, can ve evlatların senin yanında ateşe verildiğini. Seni senin yokluğunda anlamak, seni var iken anlamaktan faklı olsa gerek. Bu farktan dolayıdır ki; bu duygular kağıda dökülüyor. Seni bilmek sadece senin bulunduğun tarihi okumak ve anlamak ile yetmez. Senin olmadığın tarihleri de okumak ve anlamakla olur ancak. Seni bilmek sadece senin doğduğun günü anlamak ile yetmez. Senin doğmadın günleri de anlamakla olur ancak. Senin yokluğun güneşin etkisini hissettirmediği buz kütlelerinin donduruculuğunun hakim olduğu topraklara benzer. Senin yokluğun solan yaprakların bir biri ardına soldukları kuru, soğuk kışın gelişini anlatan sonbahara benzer. Senin varlığın ise tabiatın bayramına girdiği ve her zerresiyle nebatatın coştuğu ilkbahara benzer. Senin ile olmak gül bahçesinin içinde olmaya, sensiz olmak ise; gül bahçesinin çitleri etrafında olmaya benzer. Ya Resulallah seni ne maddi alemde görebildim nede manevi alemde, ancak; seni hissedecek kadar sana aşık olabildim. Senin yokluğunu hissetmek kalbimi sızlatsa da sana sevdalı olmam bile beni tatmine yetiyor. İnsanların Sana bezemeyişi, Senin gibi olmayışı seni hatırlatıyor bana, Seni özletiyor bana Seni Senden dinlemeyi, Seni Senden bilmeyi, Seninle yaşamayı, Seni seven Allah`tan dilemek inşallah mahzur görülecek bir rica olur. Vesselam.
 

Muhammed Hadi / Diyarbakır

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir