• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
"Kutsallarımıza hakaret edenler hakkında soruşturma açılmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam'a olan kinlerinden dolayı her fırsatta Kur'an-ı Kerim'e, Peygamber Efendimize ve İslami değerlere saldıran Oda TV'ye tepkiler giderek artıyor. Bunun yanında gerek yazılı gerekse sosyal medya üzerinde süren saldırılar karşısında herhangi bir yaptırımın olmaması da kamuoyunda tepkiye neden oluyor.

İLKHA'ya konuşan Mardin'deki STK ile gazete temsilcileri, âlimler ve vatandaşlar, söz konusu saldırıları kınadıklarını belirttiler.

Bölge Âlimlerinden Molla Mahmut Kılınç, yerli Charlie Hedbo'ların çoğalmaya başladığına dikkat çekerken, Mardin Hikmet Der Başkanı Molla Ali Özgüç de Allah'ın onların Oda TV'nin içinde rezil edeceğini, bunun Allah'ın ahdi olduğunu söyledi.

Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Abdulkadir Üründü de hiçbir özgürlüğün İslam'a ve kutsalına hakaret etme hakkını vermediğini, bu yüzden kınadığını ifade ederken, vatandaşlar da Oda TV hakkında derhal soruşturma açılması gerektiğini dile getirerek savcıları göreve davet ettiler.

"Yerli Charlie Hedbo'lar çoğalmaya başladı"

İslam'a yapılan saldırıları şiddetle ve nefretle kınadığını kaydeden Bölge Âlimlerinden Molla Mahmut Kılınç, yerli Charlie Hedbo'ların çoğalmaya başladığını söyledi.

Dünyanın her yerinden İslam'a sistematik bir şekilde saldırılar yapıldığını aktaran Kılınç, "Maalesef üzülerek belirtmek isterim ki; Türkiye'de de bazı TV kanalları ve internet sitelerinde yazar ve programcı müsveddeleri tarafından bu saldırılar yapılıyor. Her şeyden önce cihat kavramı üzerinden İslam'a, İslam Peygamberine, İslami kutsallara yapılan bu saldırılar tesadüf değildir. Muhtemelen bir yerlerden düğmeye basılmış ve bu yazar ve programcı müsveddeleri birilerinin hesabına bu saldırıların düzenli ve sistematik bir şekilde İslam'a ve İslam Peygamberine yapmaya çalışıyorlar." diye konuştu.   

"Bu yazar müsveddesinin üzerinde yaşadığı Türkiye, cihad sayesinde özgürleşti"

Cihad kavramının Kur'an-i bir kavram olduğunu dile getiren Kılınç, Kur'an-ı Kerim'in 41 yerinde cihad ve cihada yönelik kavramların geçtiğini belirtti.

"Kur'an-ı Kerim'in 41 ayetinde geçen cihat kavramı farklı anlamlarda kullanılmıştır."  diyen Kılınç, şunları söyledi: "Savaş, mücadele,  çalışma alanında kullanılan ayetler vardır. Unutmamak gerekir ki; gerek İslam tarihinde gerek İslam tarihinin Hazreti Peygamber aleyhisselatu vesselam dönemindeki mücadelede gerek ondan sonraki dönemlerde İslam ve İslam coğrafyası cihad sayesinde özgürlüğüne kavuşmuş. Zulüm bir yerde söz konusuysa cihad sayesinde o zulüm bertaraf edilmiş, izole edilmiş. Şu anda bu yazar ve programcı müsveddelerinin üzerinde yaşadığı Türkiye topraklarında cihad olmasaydı belki bugün özgür olmayacaktı. Belki bugün coğrafyamız Fransızların, İtalyanların, İngilizlerin kısacası batılıların ayakları ve işgali altında olurdu ve Kurtuluş Savaşı'nda Müslümanların, İslami kesimlerin mücadeleleri sayesinde bu topraklar özgürleşti. İslam literatüründe biz buna cihad diyoruz ve cihad hiçbir dönemde mefhumunu kaybetmemiş. Hiçbir dönemde cihad  mefhumunu değiştirmeye çalışanlar muvaffak olmamıştır."

"Bu yazar müsveddeleri kaybedecektir"

Tarihi boyunca İslam'a ve İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'e (Sallahu Aleyhi ve Sellem) dil uzatanların kaybettiğinin altını çizen Kılınç, "Bu yazar müsveddeleri de kaybedecektir. Bu yazar ve programcı müsveddelerini şiddetle ve nefretle kınıyorum. Peygambere yönelik, İslami kutsallara yönelik yaptıkları bu propagandaların çirkef olduğunu bir kez daha deklare ediyorum ve bu yazar ve programcı müsveddeleri şunu iyi bilsinler ki; onlar İslam'a, İslami kutsallara saldırdıkça Müslümanlar dinlerine daha çok bağlılıklarını ifade edeceklerdir. Müslümanlar daha çok kutsallarına sahip çıkacaklardır." dedi.

"Cihat toplumunun emniyetidir"

Küfür ehlinin Peygamberimizin döneminden beri durmadan İslam'a ve mukaddesatına saldırdığını, bu Oda TV'nin de bunlardan biri olduğunu kaydeden Hikmet Der Başkanı Molla Ali Özgüç, bunun ne ilk ne de son olacağını ifade etti.

Özgüç, "Bunlar İslam'a, Kur'an-ı Kerim'e, Müslümanlara, mukaddesata düşmanlık ediyorlar. Üzücü tarafı, kinlerini kustukları zaman bunları durduracak, karşı çıkacak bir gücün olmayışıdır. Şunu çok iyi bilsinler ki; İslam'a ve mukaddesatına saldırdıkları zaman İslam'dan bir şey eksilmiyor. Bilakis onlar rezil oluyorlar, çünkü İslam azizdir, paktır, temizdir. İslam, barış, huzur ve güven dinidir. İslam'da cihat var diye bu kadar saldırıyor. Allah Resulü, 'Cihat İslam'ın zirvesidir.' diyor.  Cihat, insanlara saldırı değildir, bilakis cihat temizliktir, mücadele etmektir. Zalim insanları toplumdan uzaklaştıran ve toplumu muhafaza eden cihattır. Âlimlerimiz, 'Cihat, İslam toplumunun emniyetidir.' diyorlar.

"Kin ve nefretle dolu olan bu insanlar masondurlar ve bizler onları kınıyoruz." diyen Özgüç, onların hakkından Allah'ın geleceğini söyledi. Özgüç, "Er veya geç Allah onları Oda TV'nin içinde rezil edecek, bu Allah'ın bir ahdidir." diye konuştu.

"Hiçbir özgürlük bu hakkı vermiyor, kabul etmiyor ve kınıyorum"

İslam'a ve kutsallarına sistematik bir şekilde saldırıların yapıldığını, bunun da sözde basın özgürlüğü adı altında yapıldığını belirten Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Abdulkadir Üründü, hiçbir özgürlüğün İslam'a ve kutsalına hakaret etme hakkını vermediğini söyledi.

Üründü, "Bu saldırılar düzenli olarak yapılıyor maalesef, bunlara tepki göstermek gerekiyor diye düşünüyorum. Bazen yurtdışında gayrimüslimlerden kutsallarımıza, inançlarımıza, değerlerimize farklı farklı saldırılar gelmektedir. Bazen de içimizde Müslüman görünüp değerlerimize, inancımıza hakaret edildiği oluyor. Bunlara sesiz kalmak bizlere yakışmaz. Bizim kutsallarımıza hiç kimsenin dil uzatma, parmak oynatmaya hakkı da yoktur. Bunlara hiçbir zaman asla sessiz kalmamamız lazım, tepkilerini dile getirmemiz lazım. Hiç kimsenin bizim değerlerimize ve kutsallarımıza hakaret etmeye, dil uzatma durumu yoktur. Bunu kesinlikle kabul etmiyorum, bunları kılıyoruz." dedi.   

"Oda TV hakkında soruşturma açılmalı"

Vatandaşlardan İsmail Mecid ise savcıların Oda TV hakkında derhal soruşturma açması gerektiğini söyledi. Mecid, "Bir vatandaş olarak Oda TV'nin yapmış olduğu alçaklığı kınıyorum. Ne yazık ki; İslami camianın sessiz kalması acı bir durumdur. Bu hepimize bir eksikliktir. Hepimizin Oda TV'ye karşı topyekûn bir tepki göstermemiz lazım. Ayrıca bu devletin resmi savcıları acilen bir soruşturma açmasını bekliyorum. Bir kez daha Oda TV'nin yapmış olduğu bu tür saldırılarını kınıyorum." dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA) 












 

        

     

Bu haberler de ilginizi çekebilir