• DOLAR 32.536
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2454.544
  • ...
Konya`da Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Peygamber Sevdalıları Platformu`nun düzenlediği Kutlu Doğum etkinlikleri Konya`da devam etti. Programa konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi Yazarlarından Özkan Yaman ve ilahi ve ezgileri ile Grup Özlem sanatçılarından Mehmet ve Özcan katıldı.
 
Osman Hocanın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Konya Mustazaf-Der Şube Başkanı Nezir Tunç`un konuşmasıyla devam etti. nezir tunç Konuşmasında:
 
Doğumun Ümmetin Doğuşuna Vesile Oldu Ya Resulullah
"Hamdolsun bizi buraya toplayan Allah`a, Hamdolsun bizi burada Peygamber Sevdasını yaşamamıza vesile olan Allah`a. Selam olsun Konya Peygamber Sevdalılarına.
 
Sen gelince Ya Resulullah, Küfür ve şirk karanlığının doruğa ulaştığı anda bir ışık doğdu dünyaya. Kisra`nın sarayları çatladı, Kabe`nin içinde olan 360 put kırıldı. 1441 yıl sonra doğumun kutlu olsun Ya Resulullah. Doğumun ümmetin doğuşuna vesile oldu Ya Resulullah.
 
O`na sevdalı olanlara ne mutlu, onun yolunda olanlara ne mutlu, Ya Rabbi bizi onun yolunda ayırma ve bizi onunla haşret" diyerek konuşmasını bitirdi.
 
Grup Özlemin birbirinden güzel İlahiler seslendirdiği program, Doğruhaber Gazetesi Yazarlarından Özkan Yaman`ın konuşmasıyla devam etti.
 
Peygamber Efendimiz Akla Gelince İlk Başta Muhabbet Gelir
Peygamber efendimiz akla gelince ilk başta muhabbet konuşulmalıdır sevgi konuşulmalıdır. Muhabbetin Türkçesi yoktur İngilizcesi, Kürtçesi yoktur muhabbet herkesin kalbinde vardır. Siz eğer iman etmişseniz Allah`u Teala Peygamberimizin muhabbetini kalbimize koyar. O muhabbet namaz olarak oruç olarak meyvesini verir.
 
Muhabbetin Türkçesi yoktur İngilizcesi, Kürtçesi yoktur fakat; Aşkın Bilalcesi, aşkın Selmancası, aşkın Zeydcesi vardır.
 
Abdullah ibni Zeyd`e Peygamber Efendimizin vefat haberi verilince, ellerini açıp: Ya Rabbi bu gözler bundan sonra habibini görmeyecekse al bu gözleri al kör olayım. İşte aşkın Abdullahçası böyleydi. Peygamber Efendimizin bir sözünü bir hadisi şerifini kaydetmek için aylarca yolculuk yapan alimler var. Mesala İmam Buhari, İmam Müslimler. İşte aşkın alimcesi de böyleydi.
 
Seni Kötüleyenlerin Soyu Kesiktir
"İnne şaniyeke huvel epter`` seni kötüleyenlerin soyu kesiktir. Onlar dün başörtülüleri okula almadılar bugün soyları kesildi nesilleri kesildi. Dün Peygamber Sevdalılarına terörist diyen komplo kuran tuzak kuranların soyu kesiktir bunu müjdeliyorum. Dün Allah diyenleri cezaevlerine tıkanların bugün soyu kesiktir. Ezanı Türkçe okutanların soyu kesiktir kesilmektedir kesilmeye devam edecektir. Siz zannetmeyin ki onların nesilleri durduk yerde kesiliyor onların nesillerini kesen sizsiniz. Sizin bu Peygamber aşkınızdır. 2006 yılında Danimarkalı bir densiz Peygamber Efendimize hakaret ediyor bütün Avrupalılar ona sahip çıktılar. Şuan da Avrupa`da bile onların soyu kesilmiştir kesilmektedir. Daha geçen hafta Hollanda`da Danimarka`da aynı bu kalabalıklar hatta daha fazla kalabalıklar sizin gibi İllallah illallah la ilahe illallah diyordu.
 
İmam Rabbani hazretleri diyor ki: Ben sözlerimle Muhammed`i övmüş olmadım, övemedim ancak ondan bahsetmekle sözlerimi güzelleştirdim. Biz namaz kılmakla Rabbimize iyilik etmiyoruz, namaz kılmakla kendimize iyilik ediyoruz. Ne kadar güzel namaz kılarsak o kadar çok kendimize iyilik ederiz. Ne kadar çok salavat getirirsek kendimize iyilik ederiz. Şu salonları ne kadar bir aşkla doldurursak o aşk ona gitmiyor o aşk bize dönüyor, bize geliyor biz kazanıyoruz aşkınız devam etsin`` diyerek konuşmasına son verdi.
Program Konya Mustazaf-Der tiyatro grubunun Hubeyb Bin Adiyy`in hayatını anlatan bir tiyatro gösterimiyle devam etti.
 
Ayrıca kutlu doğum münasebetiyle Peygamber Efendimiz için okunan salavatların sayısı açıklandı. 305 milyon 403 bin salavat okundu. Program Osman Hocanın okuduğu dua ile son buldu. (M. Enes İmir, M.Ata Doğu - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir