• DOLAR 32.334
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2296.392
  • ...
Viranşehir Zok Köyünde Kutlu Doğum Heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye olan derneklerden Cami-Der, Viranşehir`e bağlı Zok Köyünde, kutlu doğum etkinliği düzenledi.
Program, saat 13.30`da Kur`an tilaveti ile başladı. Kur`an tilavetinden sonra Aksa İlahi Gurubunun sahneye çıkması ile izleyiciler coştu. Cami-Der ilahi gurubunun okuduğu mevlidi şeriften sonra günün anlam ve önemine binaen Molla Kerbala Şanlı bir konuşma yaptı.
 
Peygamberimizin ilme verdiği önemden bahseden Şanlı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "En büyük düşmanımız cehalettir. İslam ilme çok değer vermiştir. İlim için atılan bir adıma, bir yıllık ibadet sevabı yazılır. Bizler her evde en az birisini medreselere göndererek dinimizi yaşatmalıyız. Allah`ı anan bir topluluğu Allah rahmetiyle kuşatır ve o topluluğu affeder. Bugün Karacadağ`ın Zok köyünde biz O`nun adını yüceltmek için toplandık. İnşallah melekler grup grup şimdi semada bizi tesbih etmektedir. Eğer biz melekleri görebilseydik bu tür etkinliklerin kıymetini daha iyi anlardık. Bu bizim için en büyük müjdedir. Sahabeler toplanıp Allah`ı andıkları bir toplulukta peygamberimiz, şuan Cebrail geldi ve sizleri Allah`ın andığını söyledi, dedi."
 
Konuşmasının devamında sahabelerin peygamberimize olan bağlılıklarından örnekler veren Şanlı, "Ey Müslümanlar, sahabeler peygambere nasıl bağlandılarsa bizler de öyle bağlanmalıyız. Peygamber efendimiz sahabelerinden Habib Bin Zeyd`i Müseyleme`ye elçi olarak gönderdi. Müseyleme Habib`e Muhammed`in peygamber olduğunu kabul ediyor musun dedi. Habib şehadet getirince Müseyleme kendisinin de peygamberliğinin şahitliğini isteyince Habib onun yalancı olduğunu söyledi. Bunun üzerine Müseyleme Habib`in bütün azalarını kesmesine rağmen sürekli şahadet getirirdi. Ama yer ve gök Habib için ağlardı. İşte İslam, iman ve peygambere bağlılık budur. Biz böylelerini kendimize örnek almalıyız. İşte biz bugün bu şuurla Karacadağ Zok köyüne toplandık ve peygambere olan bağlılığımızı yeniledik. Bizler de umarız Habibiz ve Bilalleriz inşallah. Ya Rasullullah, sevin çünkü bizler de sahabelerin yolundayız" şeklinde konuştu.
 
Yapılan konuşmadan sonra sahne alan Ceylanpınar Kız ilahi Grubu, etkinliğe renk katarken Grup Aksa`nın seslendirdiği ilahilerle katılımcılar coşkulu anlar yaşadı. Derikli Hafız Memduh Erden izleyicilere Kürtçe bir kaside okudu. Kasideden sonra sahneye çıkan Kızıltepe Tiyatro Çocuk İlahi Grubu, cahiliye dönemine ait kızlarını diri diri toprağa gömdüğü bir skeç sahnelendi. Sahnelenen skeç, izleyicilerin duygulu anlar yaşamasına sebep oldu. Göz yaşlarına hakim olamayan izleyiciler, tekbir ve salavatlar getirdi.
 
Katılımcılara yemek ve çay ikram edilen program, Tacettin Tobaloğlu Hoca`nın okuduğu dua ile son buldu. (Sabri Acet - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir