• DOLAR 32.552
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2448.868
  • ...
Dicle Üniversitesinde Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Kutlu Doğum münasebetiyle Dicle Üniversitesi Çevre Kulübü tarafından üniversitenin Kongre Merkezinde Kutlu Doğum Etkinliği düzenlendi. Dünya Kur`an-ı Kerim okuma birincisi Hafız Alper Kanderun`un Kur`an tilavetiyle başlayan etkinliğe konuşmacı olarak Yrd. Doç Dr. Ali Budak katıldı.

Sevgi Peygamberi
"Peygamberimiz, sevgi ve muhabbet Peygamberidir" diyen Budak, Efendimizin (SAV) hayatından örnekler vererek, "Efendimiz (sav) insana çok değer verirdi, birisiyle konuşmaya başladığında o zat yüzünü çevirmeyene kadar Efendimiz (SAV) yüzünü çevirmezdi. Efendimizin (SAV) insana verdiği değer milliyet, meşrep farkı gözetmeksizin verdiği değerdi. Ashabın dertleriyle ilgilenirdi. İnsanların en küçük dertleriyle bile ilgilenir o zatın rencide olmaması için elinden geleni yapardı. Efendimiz (SAV) bütün insanlara zengin-fakir, büyük-küçük, patron-işçi, demeden eşit davranırdı. Peygamberimiz (sav) kimseyi incitmez, kimseyle çekişmez, kimseyi ayıplamazdı. Allah Resulü aynı zamanda çok vefakârdı. Peygamberimiz (SAV) misafirlerine çok ikramlarda bulunurdu. Efendimiz (SAV) çocukları çok severdi, çocukların başlarını okşamadan geçmezdi" ifadelerini kullandı.

Dinimiz Hayatımızın Her Alanında Olmalı
"Dinimizi sadece eve hapsetmeyelim" diyen Yrd. Doç. Dr. Ali Budak, Efendimizin (SAV) bize öğrettiği din hayatın her alanı içindir. Dinimiz hayatın her alanındadır. Dinimizi sadece evimize hapsetmeyelim" dedi.
(Emrullah Araz - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir