• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.898
  • ...
Batman Basın`ı Kutlu Doğum``da Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Yerel ve ulusal basın temsilcileri Kutlu Doğum münasebetiyle Özel Sıddık Tekin Lisesi binasında bir araya geldi. Programın açılış konuşmasını Özel Sıddık Tekin Liseleri Müdürü Mehmet Kalpaklı yaptı.

Açılış konuşmasının ardından Kadir Çakan`ın Kuran-ı Kerim okumasıyla ile program başladı. Sinevizyon gösterimi sırasında Hz Peygamber üzerine okunan şiirler duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
 
Programa konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı Osman Yazıcı, Peygamberimizi ne kadar iyi tanırsak ortamın o kadar güzelleşeceğini ve kötülüklerin ortadan kalkacağını vurguladı. Yazıcı, Allah`u Teâlâ`nın Hz Peygamber için Kur`anı Kerim`de "Rahmet Peygamberi" olarak nitelediğini belirterek "Peygamberimiz bizleri annemizden ve babamızdan daha çok sevip merhamet etmektedir. Ahirette de bu merhameti sadece Peygamberimiz gösterir. İnsan O`nu ne kadar tanırsa o kadar O`nu sever" dedi.
 
Yazıcı, Efendimizi daha iyi tanımak için onun dönemini bilmek gerektiğinin altını çizdi. Kızların diri diri toprağa gömüldüğü dönemi anımsatan Yazıcı, "Dünya`da kargaşanın ve kaosun tek sebebi O`nu tanımamak ve O`nu örnek almamaktır" şeklinde konuştu.
 
Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Genel Başkanı Kemal Çelik, yaşattıkları manevi atmosferden dolayı programı düzenleyenlere teşekkür etti. Çelik, Peygamberimizin "Kardeş olun, birbirinize buğz etmeyin" buyurduğunu hatırlatarak herkesin kardeşçe yaşaması ve birbirine buğz etmemesi, asrın hastalığı olan buğz ve gıybetten kaçınılması gerektiğini söyledi.
 
Daha sonra söz alan Batman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arif Arslan, Kutlu Doğum nedeniyle yapılan kutlama için teşekkür etti.(Halid Coşkun-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir