• DOLAR 32.231
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2448.02
  • ...
'Bizler Hizmet İçin Varız, Ayrımcılık Yapmayız'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Yaşanan darp olaydan sonra bir hafta izin alarak memleketi Trabzon'a giden Oğuz Eroğlu olayı hala sıcaklığını korurken Van'daki doktorların bu olaydan sonra nasıl bir tepki gösterdikleri merak konusuydu.

'Hekimlere Şiddet Uygulayanların Hastanelerden Hizmet Almaları Zorlaştırılsın'
Yaşanan son olaydan sonra ismini vermekte çekinen doktorlardan biri, sadece kendi bölgelerinde değil tüm Türkiye'de hekimlere karşı bir şiddetin olduğunu söyleyerek, "Belki daha önce de bu vardı ama Dr Ersin Arslan'ın öldürülmesinden sonra bu gün yüzüne çıktı." dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın şiddet öncesi ve sonrası gereken tedbirleri alması gerektiğini vurgulayan doktor "Şiddet sonrası süreçte sağlık bakanlığı hukuki süreci bizzat takip etmeli. Hekimlere şiddet uygulayanlar gerektiğinde hastanelerden hizmet almaları, eğer acil bir durum söz konusu değilse zorlaştırılmalı. " diyerek bu gibi olayların önüne geçilebilmesi için caydırıcı yöntemlerden bahsetti.

'Bizi Üzen, Bu Olayı Hem Bir Milletvekilinin Hem de Bir Eğitimcinin Yapması'
"Eğitimli ve üstelik Eğitim Sendikası başkanlığında da görev yapmış bir insan eğer bunu yapabiliyorsa 17 yaşındaki psikopat ruhlu gencin bir doktoru öldürmesi normal karşılanmalı " diyen Doktor, durumun vahametini gözler önüne seren ve eğitimli bir insanın yapacağı bir davranış olmadığını belirtti.
Özdal Üçer'in "aynı şey olsa bir daha yaparım" sözlerini eleştiren doktor, "Adeta, hekimlerle bir sıkıntınız olduğu zaman onları dövün, demeye getiriyor." ifadelerini kullandı.

'Şiddete Karşı Yasa Tasarısına İmza Atmış!'
Konu hakkında görüştüğümüz ancak aynı sebepten dolayı ismini vermek istemeyen başka bir doktor ise, depremden sonra çok zor şartlar altında, canla başla, gece gündüz çalıştıklarını ifade ederek kendilerine hizmette bulunan bir doktora böyle bir muamelede bulunmanın yanlışlığının altını çizdi.

Özdal Üçer' in BDP'li olduğu gerekçesiyle farklı muamele gördüğü yönündeki iddialara ise "BDP buradan 4 tane milletvekili çıkarmış o halde bizim mevcut hastanelerde gelen 2 hastadan birine bakmamamız gerekir ki bu da insanlığa sığmaz." diye cevap verdi.

Üçer'in geçtiğimiz günlerde şiddetle ilgili bir yasa tasarımına imza attığını hatırlatan doktor, "2 gün sonra gelip kendisine hizmet eden doktoru darp ediyor." diyerek aradaki çelişkiye dikkat çekti.

'Muhalif Oldukları İçin Üzerlerine Daha Çok Gidiyorlar'
Yine aynı konu hakkında görüştüğümüz ve kendi güvenliği nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen başka bir doktor ise; "Sağlık Bakanlığının işi siyasi bir boyuta taşımak istediğini belirtti. Daha önce hekimlerle ilgili yaşanan olaylarda sağlık bakanlığının gereken tepkiyi göstermediğini belirterek, "Daha önce yaşanan olaylarda gereken tepkiyi gösterseydiler. Belki de öldürülen doktorun olayı ve bu darp olayı yaşanmayacaktı." ifadelerinde bulundu.

Özdal Üçer'in kendi hastasına daha iyi bakılmasını istiyorsa bile yaptığı hareketle yanlış yaptığını söyleyen doktor, "Kendileri eşitlik iddialarını ve tüm hastaların aynı hakka sahip olduklarını savunan biri. Aynı şey olsa bir daha yaparım demesi hem kendisiyle hem fikriyle bağdaşmayan bir harekettir." sözlerine yer verdi.(Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir