• DOLAR 32.203
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2454.389
  • ...
Dört muhalefet partisinden ortak açıklama: Seçimlere hile karıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Parlamentosu beşinci dönem seçimleri sona ererken Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Değişim Hareketi (Goran), Kürdistan İslami Topluluk Partisi (Komel) ve Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgırtu), Erbil'in Koye ilçesinde yaptıkları ortak açıklamada, seçimlerde "hile" yapıldığını ve seçim sürecini reddettiklerini belirttiler.

Açıklamada, Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) seçim merkezlerine askeri güç yerleştirdiği ve seçmenlere baskı uyguladığı ifade edildi.

Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgırtu) Genel Sekreteri Selahaddin Bahaeddin, "Hiçbir partinin kendisini Kürdistan Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu ve yasalardan üstün görmesi kabul edilemez." dedi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Süleymaniye ve Halepçe Teşkilatı Sözcüsü Etan Şeyh Hasan da bazı seçim merkezlerinde oy kullanma sırasında yapılan usulsüzlüklere karşı ciddi bir tavır sergileyeceklerini belirtti.

Seçim sonuçları 72 saat içinde açıklanacak

Bölgede muhalefetin zayıflığı, Barzani ve Talabani ailelerinin siyasal yaşamdaki geleneksel hâkimiyeti, ekonomik kriz ve yolsuzluklarla birlikte artan yoksullaşma ve siyasi istikrarsızlık nedeniyle halkın siyasete katılımının zayıfladığı, kayıtlı seçmen sayısının düştüğü belirtiliyor.

1991 yılındaki Körfez Savaşı'nın ardından Irak Kürdistanı sınırları içinde yaklaşık 6 milyon kişi yaşıyor.

Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Kurulunun seçim sonuçlarını 72 saat içinde açıklaması bekleniyor. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir