• DOLAR 32.218
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2452.06
  • ...
"Çocukların geleceğini İslam ahlakıyla şekillendiriyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığının hizmete açtığı pilot uygulama olan Yeşil Camii 4-6 Yaş Kur'an Kursu eğitmenleri ile öğrencileri tarafından aşure yapıldı.

Muharrem ayı dolayısıyla aşure hazırlayan Yeşil Camii Kur'an Kursu eğitmenleri ile öğrenciler, Tuşba İlçe Müftülüğünü ziyaret ederek aşure ikram ettiler.

Yapılan aşure ikramının ardından İLKHA mikrofonuna konuşan Tuşba İlçe Müftüsü Zahit Demirel, Kur'an kurslarının önemine değindi.

Tuşba ilçesinde her sokakta Kur'an kursunun olduğunu söyleyen Demirel, "Elhamdülillah Tuşba ilçesinde her geçen gün Kur'an kurslarımızın sayısını arttırdık ve sayısını arttırırken bize gelen yoğun taleplere binaen, bir ihtiyaç hâsıl oluyor ve o ihtiyaca binaen de bizde ihtiyaç odaklı Kur'an kursumuzu açıyoruz. Mahalleden ziyade sevindirici tarafı artık sadece mahalle ve sokaklarda değil köylerimizde de Kur'an kursları açmaya başladık. Bu zamana kadar köylerde Kur'an kursları yoktu. Son kaç yıldır yavaş yavaş şehir merkezinde ve köylerimizde Kur'an kurslarımızı açmaya başladık, Tuşba'da ihtiyaç bulunan her sokakta her caddede ve her mahallede birkaç tane Kur'an kursumuzu açtık burada da bay ve bayan hocalarımız hizmet veriyor. Bu hizmetin güzel geri dönüşümlerini görüyoruz, toplumun bir ihtiyacıdır Kur'an kursları bu hizmeti yürüten bütün kurs hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu hafta Kur'an kurslarımızın açılış haftası olması hasebiyle bütün gönül veren, hizmette öncelik eden hocalarımıza başarılar diliyorum." dedi.

"Kur'an kursu öğrencileri başımızın tacı ve gururumuzdur"

4-6 yaş gurubu Kur'an kurslarını çok daha önemli ve önemsediğini ifade eden Demirel, "4-6 yaş gurubu çocuklarımızın gelişim süresi içerisinde ihtiyaç duyulan eğitimi veren bir kurstur. Buraya 4 yaşı ve üstü olan çocuklarımızı alıyoruz bu çocuklarımız, kurslarımızda eğitim görürken sevgi saygı ve hoş görü çerçevesinde yani 4 yaşında böyle güzel kavramlarla tanışıyorlar. İstiyoruz ki bütün çocuklarımız, gençlerimizin ölçüleri bu olsun. Sevgi, saygı ve hoşgörü ile büyüsünler. Şu an toplumun en çok ihtiyaç duyduğu ve eksik hissettiğimiz hususlardan biri de budur. Sevginin, saygının, hoşgörünün gittikçe azaldığı topluma doğru gidiyoruz onun için bu 4-6 yaş grubu olan kurslarımızı önemsiyoruz. Bu yaşta çocuklarımız eğer sevgi, saygı, hoşgörü ile büyürlerse, inşallah ilerde dinine, devletine, vatanına, milletine faydalı ve bu çerçevede büyüyecekler bu da bizim için biz zenginliktir. Çocuklarımız bu kurslarda hem çeşitli etkinlikler görecekler, oyun saatlere, oyun odaları bununla beraber Kur'an-ı Kerim eğitimi ve değerler eğitimini alıyorlar. Bu değerler eğitiminin içinde dini bilgiler vardır." şeklinde konuştu.

"Dini ve milli değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmek hepimizin görevidir"

Açılan Kur'an kurslarında eğitimcilerin bilgilerine özen gösterdiklerini söylen Demirel, "Kur'an kurslarımızı açarken sadece bir sınıf halinde açmıyoruz. Zemin, mekân ve şartların uygun olması lazım. Okul öncesi çocuk gelişiminin ve eğitiminin özelliklerini tanımaya yönelik temel eğitimini teşkil eden kurs programını tamamlamış hoca adaylarımızı arıyoruz. Bu konuda eğitimini tamamlamamış hocalarımızı görevlendirmiyoruz. Bütün bu şartları bir araya getirdiğimiz zaman kurslarımızı en kısa zamanda Tuşba'da ihtiyaç duyulan her mahallede açmayı planlıyoruz. Bizim toplum olarak bu yaştaki çocuklarımızı ihtiyacımız var. Dini ve milli değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmek hepimizin görevi ve Kur'an kurslarımızın hedefi dini ve milli değerlerine bağlı sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde yetişmelerini sağlamaktır." (Yunus Tuğrul-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir