• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Kutlu Doğum Coşkusu Okulları Sardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Kutlu Doğum Coşkusu Batman'da her yerde her kurumda devam ediyor. Nisan ayına girildiğinden bu yana hemen hemen her gün değişik yerlerde Kutlu Doğum etkinlikleri yapılıyor.

 

Batman Petrol Lisesinde sabah saatlerinde başlayan etkinlikte Batman Müftüsü Hasan Çağlar ve okul öğretmenleri ile öğrenciler hazır bulundu.
Din Kültürü Öğretmeni Mehmet Akkoyun, okullarında bir çok etkinliğin yapıldığını ifade ederek öğrenci ve öğretmenlerin talepleri üzerine bu sene Kutlu Doğum etkinliği düzenlediklerini ifade etti. Akkoyun, Peygamber Efendimizin hayatını anlatan 1130 adet kitap dağıtıklarını söyledi. Akkoyun "Bu sene Kutlu Doğum etkinliğimizi görsel olarak düzenledik. Lisemizin salonu 190 kişilik olduğu için programı bütün öğrencilerin izleyebilmesi kutlu doğumla ilgili dört defa tiyatro ve şiir gösterimi yapılacak. Ayrıca öğrencilerimizin tümüne kırk hadis dağıttık ve herkes ezberleyecek ona göre not alacak" ifadelerini kullandı.

 

Çoğu yerde bulunmayan Çizgilerle Hadisi Şerif Resim Sergisi düzenlediklerini belirten Akkoyun "Bazıları öğrencilerin çizdikleri bazıları da hazır çizim olan yaklaşık 50 hadis mesajını çizgilerle hazırladık. Zihinlerde yer etmesi amacıyla bu şekilde bir çalışma düzenledik. Ve sembolik Kabe maketini 'Çizgilerle Hadisi Şerif Sergisi'nin yanına koyduk. Okul giriş salonunda açılan sergi bir hafta boyunca kaldırılmayacak" şeklinde konuştu.

 

Petrol Lisesi Öğrencilerinden Ahmet Özturan da "Daha önce okulumuzda hep Nevroz kutlaması yapılıyordu. Kutlu Doğumun etkinliğinin her yerde kutlandığını görünce neden burada da kutlamak için istekte bulunduk. Din Kültürü Hocası ve Okul Yönetiminin kararıyla bundan sonra çok istediğimiz Kutlu Doğum kutlamaları da okulumuz da yapılacak" şeklinde duygularını dile getirdi.

 

Öğrencilerden Muhammed Takak ise "Kutlu Doğum için hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Okulda böyle etkinliklerin yapılmasıyla biz de inancımızı öğreniyoruz. Peygamber Efendimizin hayatını, dinimizin gereğini bu tür etkinliklerle daha iyi kavrıyoruz. Bilmediğimiz şeyleri de böyle etkinliklerde öğrenip örnek alarak hayatımıza koyuyoruz" dedi.

 

Etkinlikte öğrenci ve öğretmenler Hz Peygamberi (sav) öven sözlerin yazılı bulunduğu kağıtları yakalarına astı. (M. Said Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir