• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Van Yardımları Çöpe Gitti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

23 Ekim 2011 tarihinde Van’da meydana gelen 7,2’lik deprem sonrasında tüm Türkiye’de olduğu gibi Sarıyer’deki sivil toplum örgütleri ve Sarıyer halkı da Van’a yardım etmek için adeta seferber oldu. Tüm Türkiye’deki belediyelerde olduğu gibi Sarıyer Belediyesi’nde de yardım kampanyası başlatıldı.

Sarıyer halkı çadırlar dolusu malzemeyi Van’a ulaştırılması için Sarıyer Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’ne teslim etti. Yardımın yarısı Van’a gönderilirken, geriye kalan yarsı ise (yaklaşık 5 tır) belediyenin Çaybaşı’ndaki binasının önünde kurulan 3 adet çadırda çürümeye bırakıldı. 6 aydır çadırlarda bekletilen ve bir türlü gönderilemeyen malzemelerin çoğu çürüdü. Çocuk bezi, kuru gıda, mumlar, battaniyeler, katalitik sobalar, nevresim takımları, hiç giyilmemiş kıyafetler koliler halinde çöpe atıldı.

“Vatandaşlar, atacağınıza bize dağıtsaydınız”

Malzemeler çadırdan Sarıyer Belediyesi’nin temizlik işçileri tarafından çöp arabalarına dolduruldu. Çayırbaşı’nda yaşayan bazı vatandaşlar da malzemelerden almak için belediyenin önünde toplandı. Kolileri açıp malzemelerden alan vatandaşlar “Neden atıyorsunuz? Mahalleye getirip bize dağıtsaydınız” diye konuştular.

“Bazı malzemeler de CHP’nin delegelerine dağıtıldı”

Sarıyer Manşet’e konuşan ve ismini vermek istemeyen bazı belediye yetkilileri, “Bu durum karşısında içimiz sızlıyor. Halkın o yardımlaşma duygusunu belediye suiistimal etti. Yardım çalışmalarını eline yüzüne bulaştırdı. Çöpe atılan malzemelerin çoğu hiç kullanılmamış malzemelerdi. Bugün-yarın derken malzemeler aylardır bekletilip gönderilmedi. Çünkü ikinci el malzemenin gönderilmemesi için zaten halka duyuru yapılmıştı. İkinci el falan değildi. Hatta bazı malzemeler CHP Sarıyer İlçe Kongresi sürecinde Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından belediyenin desteklediği adaya oy versinler diye delegelere verildi” diye konuştular.

Muhtarlar tepki gösterdi

Bazı muhtarlar ise, “Madem yardımlar gönderilmeyecekti neden onlara teslim ettik. Yardımları kendi imkânlarımızla Van’a ulaştırırdık. Mustafa Sarıgül’e söyleyip Şişli Belediyesi aracılığıyla da gönderebilirdik. Çok üzüldük, çünkü herkes yardım için seferber olmuştu. Halk yardımların oraya ulaştığını sanıyor” diye konuştular.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber de atılan malzemenin ikinci el malzemeler olduğunu belirtti.

SARIYER MANŞET

Bu haberler de ilginizi çekebilir