• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kovancılar`da Kutlu Doğum Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Elazığ`ın Kovancılar ilçesinde müftülük tarafından kutlu doğum haftası nedeniyle bir program düzenlendi.

Program başlamadan önce sanatçıları tarafından ilahiler seslendirildi. Programa İmam Vedat Kaya`nın Kur`an tilavetinden sonra İslam kardeşliğine vurgu yapan sinevizyon gösterimi yapıldı.

İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz ve ilçe Kaymakamı Selçuk Aslan`ın selamlama ve kısa bir konuşmasından sonra Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof Dr İ.Halil Çiçek konferans verdi.

Çiçek, ``Kutlu doğum programlarının yapılmasının çok önemli ve Müslümanlar için nebevi bir şölene dönüştü. Bizler Resulullah`ın sünnetini, siretini, yaşayışını bu gün her zamankinden çok daha iyi anlamaya, yaşamaya ve anlatmaya ihtiyaç duymaktayız. İslam coğrafyasına baktığımızda bir zulmet coğrafyasına dönüştüğünü görüyoruz. Kuzeye, güneye, batıya, doğuya baktığımızda sadece Müslümanların kanı akmakta. Amerika, Rusya, Çin ve benzeri ülkeler birbirinin bayraklarının dalgalandığı topraklara asla girmiyor, ancak Müslüman olanlara karşı bu ülkelerin iştahlarının kabarıyor. Neden sadece Müslümanların bulunduğu topraklarda kan, işkence, zulüm var.Müslümanların bu durumdan çıkabilmesi için Resulullah`ın sünnetini, siretini daha iyi anlamanın gerekiyor.`` Dedi.

Programa gelen davetlilere gül suyu ve çiçek dağıtılırken konferans sema gösterimi ile son buldu. (Harun Kırmızıtoprak - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir