• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
O`nun Lütfüyle Kardeş Olduk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır Yenişehir ilçe Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle `O`nun Lütfüyla Kardeş Olduk` sloganıyla İslam`da Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku adlı yoğun katılımlı bir konferans düzenledi.
 
Konferansta konuşmacılar Hz. Peygamberin(sav) hayatından kesitler sundu.
Merkez Yenişehir ilçesi Müftülüğü`nün düzenlediği program, Abdulcelil Camii imamı Abdurrahman Binbir`in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan ayetlerin mealini ise, Akar Çeşme İmamı Bahattin Genç okudu.
 
Modern İnsan; Boşluğunu, İslamla Dolduruyor
Daha sonra Yenşehir ilçe Kaymakamı Mustafa Demirelli kısa bir konuşma yaparak, Kutlu Doğum coşkusunun her yıl artarak kutlanan bir program haline geldiği vurgusunu yaptı. Demirelli, "Bu modern dünyanın keşmekeşliği karmaşalığı zorlukları içerisinde insanoğlu kendi kendine yalnız kaldığında, düşündüğünde yüce peygamberimizi bundan 1500 yıl önce getirdiği bize ulaştırdığı ilahi mesajın önemi daha fazla ortaya çıkıyor. İnsan modernizm ve modern çağın getirdiği imkânlar içerisinde ve o imkânlarla birlikte yalnızlığı insan bazen kendisinde bir boşluk olarak hissedebiliyor. Ben o kanaatteyim ki modern insan bu yalnızlığını ve boşluğunu Hz. Peygamber`in hayatı ve İslam ile dolduruyor." dedi.
 
"Peygamberi Örnek Almış Olsaydık Bu Şekilde Yaşamamış Olacaktık"
Demirelli`nin konuşmasından sonra kürsüye gelen Yenişehir ilçe Müftsü Alaattin Bozkurt, her konuda peygamberin insanlar için bir örnek ve rehber olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Eğer biz bu gün peygamberi örnek almış olsaydık eğer insanlık ve toplumumuz peygamberi örnek almış olsaydık bu şekilde yaşamamış olacaktık. Hz. Peygamber`in sonradan gelen kardeşlerini yani bizleri abdestimizden namazımızdan tanıyacaktır. Bundan dolayı ben de diyorum ki; ne mutlu abdest alıp namaz kılanlara ve ne mutlu O`nu sevenlere ne mutlu O`na ümmet olanlara."
 
"Hz Peygamber ile Beraber Olmak Onun Getirdiği Kriterlere Tabi Olmaktan Geçer"
Bozkurt`un konuşmasından sonra sahneye çıkan Yenişehir Yatılı Kur`an Kursu Çocuk İlahi Grubu seslendirdiği ilahiler çoşkulu anlar yaşattı.
Harput Eğitim Merkez Müdürü Celal Sürgeç de, "Unutmayalım ki eğer bizler iki cihan serveri Hz. Muhammedi seversek ve onun isteği doğrultusunda yaşarsak vallahi cennete onunla olacağız." İfadelerini kullanarak başladığı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
" O`nunla beraber olmak, sadece Hz. Peygamberi sevdiğini söyleyip hayatı kendi keyfimize göre yaşamaktan geçmez. Onunla beraber olmak onun dünyaya getirdiği kriterlere tabi olmak, onun insanlığa getirdiği o yüce evrensel değerlere sahip çıkmakla olur. dünyada komşularını hırpalayan onlara zulüm eden bu dünyadaki kardeşliği bitirmekten bu sevgi geçmez. İşçinin teri kurmadan eğer hakkını vermiyorsan yediğimizden yedirmiyorsak ve içtiğimizden içirmiyorsak, yetimi itip kakıyor ve sahip çıkmıyorsak, onlara tepeden bakıyorsak nasıl peygambere komşu oluruz."
 
Şu zaman diliminde en çok muhtaç oldukları şeyin sevgi ve muhabbet olduğuna dikkat çeken Sürgeç, "Bu milletin yeniden değer üretmesi ve yeniden ayağa kalmasının yolu Hz. Muhammed`ten geçer. Tekrar ayağa kalmamız onu zorlu anlamaktan tanımaktan geçer. Bu sebeple Hz. Peygamberi tarihte kalmış tatlı bir anı olarak hatıralarda anmak yerine onu anlamaktan geçer." dedi.
 
Sürgeç`in konuşmasından sonra sahne Diyarbakır Müftülüğü Musiki Korusu birbirinde güzel Kürtçe ve Türkçe ilahi ile kasideler seslendirdi.

Program okunan dua ile sona erdi.
(Osman İçli- İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir