• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hasankeyf`te Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hasankeyf ilçe müftülüğünü düzenlemiş Olduğu Program, Belediye Bahçesinde İlçe Kaymakamımız Sayın Cevat UYANIK, Belediye Başkanımız Sayın Abdulvahap KUSEN; İl Müftüsü Sayın Hasan ÇAĞLAR, İlçe Emniyet Amiri İbrahim ŞAHİN, İlçe Müftü Vekili Hasan DURSUN, Gercüş İlçe Müfütüsü Sayın Fatih BALTA, İlçemizdeki Siyasi Parti temsilcileri, Kurum Amirleri ve halkın büyük katılımı ile gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğe, Merkez Kızlar Camii İmam-Hatibi Adnan CAN`ın Kur`an-ı Kerim okuması ile devam etti. Açılış konuşmasında İlçe Müftü V.Hasan DURSUN, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında " Birlik ve Beraberliğe vurgu yaparak Ahlaki değerlerin çürüme içinde olduğu, ulvi meziyetlerin önemini yitirdiği günümüzde Kainatın Efendisinin beşeriyete getirdiği yüce ahlaki değerleri insanımıze ve bürün beşeriyete hatırlatmamız gerektiğini vurguladı. Hiçbir ırkın bir ırka üstünlüğünün olmadığını belirterek üstünlüğün takvada olduğunu söyledi. Onun içindir ki İslam ve Kuran-ı Kerim\`de bütün güzelliklerini Hz. Muhammed (Sav)\`in şahsında toplamıştır. Eğer biz o şahsı tam olarak anlayabilirsek, o\nun kişiliğini, mesajını tam olarak algılayabilirsek işte esas huzuru dünya ve ahret güzelliğini o zaman yaşamış oluruz" dedi.

"Hz.Peygamber ve Kardeşlik Hukuk"u Konulu Konferansı vermek üzere İlçemize gelen Batman İl Müftüsü Hasan ÇAĞLAR Peygamber sevgisinin önemi, Peygamber ve sahabenin hayatlarından örnekler verdiler. Kutlu doğum haftası programı İlahi, Şiirlerin okunması ve Nebahat ÖZOĞLU tarafından Veda Hutbesinin ezbere okunmasından sonra davetlilere Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku Kartelâsı, 40 Hadis Kartelası Kur`an-ı Kerim Meali ve Gül dağıtımı yapıldı.

Şiir ilahi ve Veda Hutbesini ezberleyerek dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Cevat UYNIK, Belediye Başkanı Abdulvahap KUSEN, Gercüş Müftüsü Fatih BALTA, İlçe Emniyet Amiri İbrahim ŞAHİN ve ilçe müftü V. Hasan DURSUN`un hediyeleri vermesiyle program sona erdi.
 
Yusuf Dursun

Bu haberler de ilginizi çekebilir