• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
Başakşehir`de Kutlu Doğum Programları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Programa Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Müftüsü Ahmet Bilgi, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Batacı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İSTANBUL - Açılış konuşmasını yapan Başakşehir Müftüsü Ahmet Bilgi, “1989 yılında başlatılan Peygamber Efendimizi anma programları yıllar içerisinde değişerek onu anlayabilme programlarına dönüşmüştür. Bu yıl anma programlarının 24. yılı ve kardeşlik teması işlenmekte. Bu seminerlerden yeteri kadar faydalanabilirsek din eğitimimizi tamamlamış oluruz. Allah; “Ey kullarım hepiniz Ademdensiniz. Adem ise topraktandır” diye buyurmuştur. Peygamber efendimiz de “İman bağı, kan bağından daha üstündür” diye veda hutbesinde insanlara seslenmiştir şeklinde konuştu.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftasının bu yıl ki temasının “Kardeşlik Hukuku” olduğunu belirterek, ‘’Bu anma programlarının kardeşliklerin artmasına, kardeşlerimizin çoğalmasına vesile olmasını diliyorum. Bu duyguyu kendimizin anladığı kadar bu programlara katılmayanlara da anlatabileceğimiz bir yoğunlukta geçmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Günümüzde ülkemiz başta olmak üzere Müslüman coğrafya ile birlikte tüm dünyanın bu kardeşlik hukukuna ihtiyacının olduğunu belirten Başkan Uysal, Başakşehirliler’e önümüzdeki yıl faaliyete geçmesi planlanan Türkiye’nin en büyük iki İmam Hatip Lisesi’nin müjdesini de verdi.

Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can ‘’Bu programlar suya atılan taş gibi dalga dalga kalbinize de yayılsın. Bizler `Biriz Birdeniz` Başakşehir de yetim kardeşliğini 2012 yılı itibariyle başlatıyoruz. Bu yılı Unesco `Nabi ve Itri` yılı ilan etti’’ dedikten sonra Nabi’nin Mekke Yolu’nda yazdığı şiiri seslendirerek sahneden indi.

Konuşmaların ardından protokole gül dağıtıldı. Verilen yemek arasından sonrada Kur’an kursları yarışmaları başladı. Dereceye girenlere ödül verildi. 13 Nisan’da başlayan ‘Kutlu Doğum’ etkinlikleri, 27 Nisan’a kadar devam edecek.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir