• DOLAR 32.458
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2438.061
  • ...
MUT`ta Peygamber Sevdası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin`in Mut ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Umut-Der tarafından Kutlu Doğum programı düzenlendi. Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Said Şahin`in konuşmacı olarak katıldığı program, yoğun bir katılımla gerçekleşti.
 
Program Mut Konferans Salonunda saat 20.30`da Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mut Umut-Der Başkanı Muhsin Gürbüz`ün açılış konuşmasıyla devam etti.
 
Sana Ensar Gibi Söz Veriyoruz
Gürbüz: "Kim Allah`ın dinine yardım ederse Allah da onlara yardım eder. Tarih buna şahittir. Bizler en az ailemiz kadar ve daha fazla bir şekilde Peygamber efendimizin hayatını öğrenmeli ve hayatımıza tatbik etmeliyiz. Peygamber sevdalıları olarak Ey Allah`ın Habibi sana söz veren ensar gibi biz de söz veriyoruz. Malımızla, canımızla, çocuklarımızla senin bu kutlu davanı sürdüreceğiz" dedi.
 
Program Grup İhya`nın ve Umut çocuk ilahi grubunun okuduğu birbirinden güzel ilahileriyle devam etti. Program, Muhammed Nur ve İbrahim`in okuduğu Türkçe mevlit ile devam etti. Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Said Şahin` nin konuşması ile program devam etti.
 
Hz Muhammed`in (sav) Sevgisi ve Sevdası Yeni Bir Sevda ve Sevgi Değildir
Programda konuşan Said Şahin: "Allahın habibine selam olsun, hicret ederken sığındığı mağaraya selam olsun, gece yürütüldüğü Mescidi Aksa`ya selam olsun, miraca çıkarıldığı göklerdeki yerine selam olsun, onun ashabına selam olsun ve onu sevenlere selam olsun. Muhammed (sav) sevgisi ve sevdası yeni bir sevda değildir. Bütün peygamber Hz. Muhammed`in (sav) geleceğini müjdelemişlerdir. O insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkaracak ve insanlığı zulümden adalete ulaştıracak.
 
Hz Muhammed`den (sav) Bahseden Kendisine Şeref Kazandırır
Biz sıradan bir Peygamberi sıradan bir insanı konuşmuyoruz. Biz burada onu övmüyoruz övebilecek de değiliz, Hz Muhammed (sav) yerlerin ve göklerin sahibi tarafından övülmüş zaten, böyle bizim aciz, günahkâr dillerimize kalmayacak bir övgüyle Allah tarafından övülmüş. Allah onun ismini ezanla her gün beş defa göklerde yükseltiyor.
 
O`nu Seven Bedel Ödemeyi Göze Alır
Sahabeler ona: `Anam babam sana feda olsun ya Resulullah` diyordu yani eşinden çocuklarından her şeyden vazgeçebilmeyi göze alıyorlardı. Tarih bu gibi yiğitlere çok şahit oldu ve olmaya devam ediyor. Onlar Peygamberi böyle sevdi. Ve çok iyi biliyorlardı ki ona feda olmak cennetti, ona feda olmak kurtuluştu. Çünkü ona kurban olmak İslam`a kurban olmaktı, ona kurban olmak Allah`a kurban olmak olmaktır" dedi.
 
O`nu Tanımak İçin Onu Okumak Lazım
İslam`da okumanın önemine de değinen Şahin, `Eğer biz onu sevmek istiyorsak onu tanımak istiyorsak onu çokça okumamız lazım. Bunun için Kuran`ın inen ilk ayeti de `Oku`dur. Üstelik okuma bilmeyen bir insana oku diyor. Okumak tanımaktır, okumak bilmektir bilen, tanıyan tanıdığı ölçüde yaşar. Ama okumamak cehalettir, okumamak içi boş yaşamaktır, okumamak bilmemektir, o yüzden Allah ilk başta namaz demiyor, oruç demiyor, zinadan bahsetmiyor okumaktan bahsediyor. Zaten okuyan ve bilen bu saydığım günahları yapmaz` ve sahabelerin onu niye sevdiğini anlarız" diye sözlerine son verdi.
 
Grup Özlem`den Burhanettin ve Muhammed Nur`un okuduğu ilahilerle devam eden programda, Konya`dan gelen tiyatro grubu, Halid Bin Said`in hayatını anlatan bir oyun sergilediler. Tiyatro esnasında izleyiciler duygulu anlar yaşadı.
 
Program yapılan dua ile son buldu. (M.Ata Doğu, M.Enes İmir - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir