• DOLAR 32.5
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2441.1
  • ...
Viranşehir`de Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Viranşehir`de düzenlenen etkinlik vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti. Program saat 13.30`da başlamasına rağmen halkın sabah saatlerinden itibaren etkinlik alanına akın ettiği görüldü. Giriş kapısında  peygamber aşıklarına bir salavat karşılığı su ikram edildi. Onbinlerin katıldığı etkinlik Kuran-i Kerim tilavetiyle başladı.
 
Botan İlahi Grubunun okuduğu birbirinden güzel ilahilerinden sonra program Cami- Der İlahi Grubunun okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti.
Okunan mevlidin ardından kürsüye çıkan Molla Mahmut Akgül, Hz Peygamberin örnek hayatından kesitler sundu. Peygamberimizin şefkat ve merhamet peygamberi olduğunu dile getiren Akgül "Taif de peygamberimiz taşlanmasına rağmen, onlara beddualarda bulunmayıp belki arkalarından iyi insanlar olabileceğini düşünüp onların salahiyeti için dualarda bulunmuştur. Eğer ümmetine olan düşkünlüğü ve rahmeti olmasaydı belki Hz. Nuh zamanındaki tufanlar gibi tufan yaşanırdı." dedi.
 
Programın devamında sahneye çıkan Botan İlahi Grubu ile Hilvan Çocuk İlahi Grubunun performansı vatandaşlardan büyük beğeni alırken etkinlikte cahileye döneminde kızların diri diri gömülüşünü konu alan bir tiyatro gösterimi yapıldı. Tiyatro sırasında duygulu anlar yaşayan halk, tekbir ve salavatlar getirdi.
 
Program kapanış duasının ardından programa katılan vatandaşlara, İnzar, Kelhaamed ve Nisanur dergileri hediye edildi. (Sabri Acet-İsmail Asar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir