• DOLAR 32.566
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2423.383
  • ...
Müftülükten Kutlu Doğum Paneli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman İl Müftülüğü tarafından pazar günü saat 13.30'da Alyans Düğün Salonunda "Hz. Peygamber Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku" konulu panel düzenlendi.

 

Vali Yardımcısı Bülent Uygur, Batman Üniversitesi Dekan Yardımcısı ve bazı STK temsilcilerinin katıldıkları Panel, Kur'an-ı Kerim ve mealinin okunması ile başladı. İl Müftüsü Hasan Çağlar'ın, Kutlu Doğum Haftasının önem ve mahiyetini içeren açılış konuşmasıyla devam etti.

 

Moderatörlüğünü İl Müftüsü Hasan Çağlar'ın yaptığı panele konuşmacı olarak Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Çiçek ve Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi'nin katıldıkları Panelde "Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku" konusuyla ile ilgili Kuran-ı Kerim ayetleri ve Hadisi Şerifler ışığında yaklaşık iki saat boyunca anlatıldı.

 

Panele katılanlara 6 bin adet gül, 6 bin adet Hz. Muhammed Mustafa isimli kitap, 2 bin adet Şecere-i Nebi ve 2 bin adet Kur'an-ı Kerim hediye edildi.
Panel sonunda, Ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye girenler ile Kur'an kursu öğrencileri arasında Kuran'ı Kerimi güzel okuma ve bilgi yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

 

Program Grup Dergah tarafından okunan ilahi ve ezgilerden sonra sema gösterisi ile son buldu. . (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir