• DOLAR 32.558
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2490.98
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da yayımlanan yerel gazete ve internet sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle:
 
VAN OLAY GAZETESİ:
Depremzede Ercişliler Muhammedi Sevda ile Coştu
Kısa bir süre önce meydana gelen depremlerle büyük bir acı yaşayan Erciş halkı dün saat 13.00`da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen kutlu doğum etkinliği ile büyük bir coşku yaşadı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen programda sık sık tekbir ve salavatlar getirildi.
Peygamber Sevdalısı Van Halkına Teşekkürler
8 Nisan Pazar günü Van Mustafa Altaylı parkında düzenledikleri kutlu doğum etkinliğiyle on binlere hitap eden Van Peygamber Sevdalıları Platformu etkinliğini değerlendirdi.
 
VANSESİ GAZETESİ:
Çok Zayıf Ve Çok Kötü
Sakarya üniversitesi inşaat mühendisliği bölümü başkanı Prof. Dr Kemalettin Yılmaz , "kötü kelimesi bile az kalmakta. O bölgeden çıkarılan hafif bina blokları birbirine eklenmek suretiyle ve hiçbir teknik kurala uyulmadan inşa edilmiş.
 
DOĞU ANADOLU:

Ak Parti Ve CHP Arasında Elektrik Polemiği
Vatandaşların şikayetlerine konu olan, EDAŞ Müdürü Murat Taş`ın açıklamalarının yer aldığı "Yüksek elektrik faturaları vatandaşı çarptı" başlıklı haber, haftalar sonra ulusal ve yerel basının dikkatini çekerken Ak Parti ve CHP arasında siyasi polemiğe dönüştü.
 
PRESTİJ HABER Memur Maliye`yi Fena Terletecek
Yaklaşık 2.5 milyon memur ve 1.8 milyon memur emeklisinin gözü kulağı toplu sözleşme görüşmelerine çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamu görevlileri toplu sözleşme görüşmelerinin en geç 30 Nisan`da başlayacağını ve Mayıs`ta tamamlanacağını açıkladı.
 
BÖLGE:
Bakan Yıldız: "Çadır Kent Ve Konteyner Kentteki Depremzedelere Elektrik Faturası Gönderilmedi"
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Van`daki depremzedelere elektrik faturası gönderildiği iddialarına ilişkin " çadırların bulunduğu yerlerde yaşayan vatandaşlarımıza, kısaca çadır kent ve konteyner kentte yaşayan hiçbir vatandaşımıza elektrik faturası gönderilmemiştir" dedi.
 
ŞEHRİVAN:
"Bölge cezaevine dönüştürüldü"
CHP Van İl Başkanlığı kongresinde katılmak üzere Van`a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ak Parti`nin Türkiye`yi demokrasiden uzaklaştırdığını söyledi. Doğu Anadolu başka olmak üzere tüm Türkiye`nin cezaevine dönüştürüldüğünü ifade eden Tanrıkulu; " seçilmiş bütün insanlar cezaevlerinde, öğrenciler cezaevlerinde, insanlar yoksul. Hiç kimse cesaretle çıkıp görüşlerini ortaya koyamıyor" dedi.
 
VANGÖLÜ EKSPRES
Van`da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri
Van Müftülüğü tarafından kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen program yoğun ilgi gördü. Çadıra sığmayan depremzedeler dışarıda programı dinlemek zorunda kaldılar.
(Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir