• DOLAR 32.536
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2411.873
  • ...
Ücretsiz kültür gezileri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van İpekyolu Belediyesi'nin yaz kurslarındaki kursiyerlerinin yanı sıra 18-25 yaş aralığındaki tüm gençlerin ve 25 yaş üzeri kadın vatandaşlar için ücretsiz olarak düzenlediği ve toplamda 2 bin 500 katılımın hedeflendiği gezilere Karadeniz'den sonra bu kez de Şanlıurfa, Mardin ve Batman eklendi.

Bu kapsamda 25 yaş üzeri kadın vatandaşlardan oluşan 50 kişilik kafile, dün akşam yola çıkarak 3 gün boyunca Şanlıurfa Balıklı Göl, Hazreti İbrahim mağarası ve Hazreti Eyyüp sabır makamı, Şanlıurfa Kalesi, tarihi çarşı, Mardin Süryani Kilisesi, Kasımiye Medresesi, eski Mardin, Ulu Camii, Midyat Sıla Konağı, tarihi evler, telkâri atölyeleri ve Hasankeyf'i gezme imkânı bulacak.

Ayrıca Karadeniz'e yapılan gezilerin dördüncü kafilesi de yine dün akşam yola çıktı. İpekyolu Belediyesi bünyesindeki aşçılık ve kuaförlük kurslarının yanı sıra Erçek Yaşam Merkezi'ndeki kursiyerlerden oluşan 100 kişilik kafile; Artvin, Trabzon ve Rize'deki doğal ve tarihi güzellikleri görmek fırsatı bulacak.

Geziye çıkan katılımcılar gezilerden duydukları memnuniyeti dile getirirken, kendilerine bu imkânı sağlayan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk'e teşekkür ettiler. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir