• DOLAR 32.542
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2488.988
  • ...
SON DAKİKA
Hacı adayları dualarla kutsal topraklara uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hac görevini yapmak için 5 kafile halinde kutsal topraklara gidecek bin 774 hacı adayı için Gaziantep Gar Meydanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Hacı adayları, yola çıkmadan önce başta Türkiye olmak üzere tüm İslam coğrafyasının huzuru için dua etti.


Gaziantep'te, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek bin 774 kişiden 364 hacı adayından oluşan ilk kafile İl Müftülüğünün düzenlediği programla dualarla kutsal topraklara uğurlandı. 


Yakınları ve sevenleri tarafından gözyaşları ve dualarla kutsal topraklara uğurlanan hacı adaylarının oldukça heyecanlı oldukları görüldü. Programda hacı adayları ile uğurlamaya gelen yakınları arasında duygulu anlar yaşanırken, bazı hacı adaylarının da gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü.


Gaziantep Gar Meydanı'nda düzenlenen uğurlama töreninde hacı adaylarına duygulu anlar yaşatıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, ezanlardan ve salalardan sonra Gaziantep İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi ekibi tarafından ilahi dinletisi sunuldu.


Törene katılan Gaziantep Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, yaptığı konuşmasında, bu sene Gaziantep'ten bin 774 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini belirterek, "Gerçekten de çok önemli bir yolculuğa başlıyoruz. Allah gitmeyenlere de nasip eylesin. Bu yolculuğun sonuçlarının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Türkiye'miz, Gaziantep'imiz ve İslam âlemi için sizden dua talep ediyoruz."dedi.


"Hac yolculuğu sıradan bir yolculuk değildir"
Uğurlama töreninde hacı adaylarına hitaben bir konuşma yapan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik de hac yolculuğunun sıradan bir yolculuk olmadığını söyledi.
Hac yolculuğunun bir turizm yolculuğu olmadığını belirten Çelik, "Hayatımızın en zevkli, en maneviyat dolu, en coşkulu ve en heyecanlı yolculuğuna çıkıyorsunuz. Küçüklükten beri içimizde büyüttüğümüz o muradımıza nail oluyoruz. Dualarımızın kabulünü yaşıyoruz. Cenab-ı Hak, en kısa zamanda bu alana gelip de bu hasretle ve gözyaşıyla hacılarımızı uğurlayan kardeşlerimize de hac yapmayı nasip eylesin. Ömrümüzün en mukaddes ve en mübarek yolculuğuna çıkmayı nasip etsin. Bu yolculuk öyle sıradan bir yolculuk değildir. Belki de annelerimizin ve babalarımızın duası olan, dualarının gerçek olduğu bir yolculuktur. Bu yolculuk ömrümüzde bir defa yapacağımız bir yolculuktur. Onun için de bu yolculuğa çıkan kendini buna yıllardan beri hazırlanmıştır. Onlara o mübarek toprakların hasretiyle uğurlamaya gelen kardeşlerimin de içi şu anda kıpır kıpır etmektedir ve Cenab-ı Hak cümlemize maddi ve manevi muratlarımıza, dünyevi ve uhrevi muratlarımıza ulaşmayı nail eylesin." dedi.


Hac yolculuğunun sıradan bir yolculuk olmadığı gibi gidilen mekânında sıradan bir mekân olmadığının altını çizen Çelik, "Cenab-ı Hakk'ın rahmetinin tecelli ettiği ve Allah adına yapılan ilk mabedin olduğu yere gidiyoruz. Mekke'ye gidiyoruz. Peygamberler şehrine gidiyoruz. Bütün peygamberlerimizin ayak izlerinin göz nurlarının olduğu şehre gidiyoruz. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin köyüne gidiyoruz. Sahabelerin ayak izlerinin ve göz nurlarının bulunduğu yere gidiyoruz. Semanın bir başka sema, toprağın bir başka toprak, havanın da bir başka hava ve tarihin de başka bir tarih olduğu, Allah'ın, Resulünün ve Peygamberlerin övdüğü şehirlere gidiyoruz. Cenab-ı Hak bu gidişimizi mübarek eylesin."ifadelerini kullandı.


Şehitkamil İlçe Müftüsü Ömer Keskin'in yaptığı duanın ardından İl Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman başkanlığındaki hacı adayları, dualarla kutsal topraklara uğurlandı. 


"Yıllardır dört gözle bugünü bekliyorduk"
Mukaddes topraklara gidecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren hacı adayları, bu güzel duyguyu bütün Müslümanların yaşamasını gerektiğini belirterek, dört gözle bugünü beklediklerini söylediler.


Hacı adayı Cuma Güner, "Hacca gitmek için yola çıktık. Allah hayırlı, uğurlu eylesin. Hacca gideceğimiz için heyecanlı ve çok sevinçliyiz. On yıldır bugünü bekliyordum ve bu sene nasip oldu. İnşallah kutsal topraklara gideceğiz. Kutsal topraklarda tüm ümmet-i Muhammed'e de dua edeceğiz. Allah herkese hacca gitmeyi nasip eylesin."temennisinde bulundu.


10 yıldır dört gözle hep bugünü beklediğini belirten Ramazan Kaplan da, "Hacca gideceğimiz için çok heyecanlıyız. Buradan ilk olarak Medine'ye gideceğiz ve dört gün orada kaldıktan sonra da Mekke'ye geçeceğiz. 10 senedir bugünü bekliyordum. Allah bugün gitmeyi nasip etti. Allah tüm gitmeyenlere de nasip eylesin. İnşallah orada duamız hep Müslümanlar olacaktır." dedi.


"Yıllardır dört gözle bu anı bekliyordum" diyen Ahmet Gündoğan ise "Allah'a çok şükür sekiz senedir bekliyordum. Rabbim bugün nasip etti. İnşallah bütün ümmet-i Muhammed'e de Rabbim nasip eder. Memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 8 senenin heyecanı taşıyorum ve yıllardır dört gözle bu anı bekliyordum. Allah'a şükürler olsun bugün nasip oldu. Ülkemiz başta üzere Müslüman ülkeler için, birlik ve beraberliğimiz için dua edeceğiz. Allah inşallah hayırlara vesile kılar." ifadelerini kullandı.


Kutsal topraklara gideceği için çok mutlu olduğunu dile getiren Ayşe Gündoğan da "Çok mutluyum ve inşallah Rabbim gidip gelmeyi nasip eylesin. Hacca gideceğimiz için çok mutluyuz. Allah herkese nasip etsin. Sekiz yıldır bugünü bekliyordum. Sekiz yılın sonunda Allaha şükürler olsun nasip oldu ve yıllardır bugünü bekliyoruz. Bugün gideceğimiz için de çok mutluyuz. Hac, Allah'ın bizlere emrettiği bir ibadettir. Bundan dolayı bu ibadeti yerine getirmek için gidiyoruz. Aynı zamanda da İslam'ın beş şartından biridir. İnşallah bu ibadetimizi yerine getirmek için gidiyoruz." şeklinde konuştu.


"Allah'ın misafiri olmak anlatılamayacak kadar güzeldir"
Nuriye Gündoğan, "Hacca gidiyoruz. Hacca gideceğimiz için çok sevinçliyiz ve heyecanlıyız. Çünkü kutsal topraklara gidiyoruz. Rabbim bütün herkesin haccını da kabul eylesin. Rabbim gitmeyenlere de nasip etsin. Sekiz senedir hac kurasının çıkmasını bekliyordum. 8 sene sonra gitmek nasip oldu. Daha önce umreye gitmiştim. Bugün de inşallah hacca gideceğiz. Allah'ın misafiri olmak çok güzeldir. Hem de anlatılamayacak kadar güzeldir." diye konuştu.


Yıllardır hep hacca gitmeyi beklediklerini belirten Sabahattin Alkan ise, duygularını şu ifadelerle dile getirdi:
"Hacca gideceğimiz için çok duyguluyuz. Allah herkese nasip eylesin. Kutsal topraklara gidiyoruz. Çok önemli bir ibadeti yerine getireceğiz. Sekiz yıldır bekliyordum. Allah'a çok şükür bugün gitmek nasip olacak. Yıllardır bugünü bekliyorduk. Bundan dolayı da çok hem sevinçli hem de heyecanlıyız. Bütün Muhammed ümmetine ve herkese dua edeceğiz."


Hacı adayı Celal Sucu da, "Hep bugünü bekliyordum. Rabbim bugüne kısmet etti. Hacca gideceğimiz için mutluyuz. O mübarek yerlere gideceğimiz için çok gururluyuz. Rabbim hacca gitmeyi herkese nasip eylesin. Çünkü bekleyenlerde çok. Rabbim onlara da kutsal topraklara gitmeyi nasip etsin." diye belirtti.


Allah'ın misafiri olacağı için heyecanından yerinde duramadığını belirten Mehmet Karayılan, "Ben 30 yaşındayken şoför olarak hacı götürmüştüm. O günden beri içimde hep hac sevgisi var. O hacılara hizmette bulunduğum için bana saygı ve sevgi gösterdiler. Bir an önce Beytullah'ı görmek istiyorum. Beytullah'ın hasretiyle sabaha kadar uyuyamadım." ifadelerini kullandı. 


Ayşe Gündoğan, Selim Alav ve Mustafa Taştekin ise, kutsal topraklara yolculuk etmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek, çok heyecanlı, sevinçli olduklarını ve bir an önce kutsal topraklara kavuşmak istediklerini dile getirdiler. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)










































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir