• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Varank`tan ilk ziyaret Teknopark İstanbul`a
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Teknopark İstanbul, yerleşkesinde Genel Müdür Bilal Macit`in ev sahipliğiyle Sanayi ve Teknoloji bakanı Mustafa Varank`ı, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir`i ve İstanbul Ticaret Odası başkanı Şekip Avdagiç`i ağırladı.

Mustafa Varank`ın göreve başlamasının ardından ilk ziyaret noktası Teknopark İstanbul oldu. Ziyaret programı tanıtım sunumuyla başlayarak, Türkiye`nin en büyük savunma uzay ve havacılık kümelenmesi derneği olan SAHA İstanbul`un gelecek vizyonu üzerine görüşler sunularak akabinde Fikir Küpü kuluçka merkezine ziyaret gerçekleştirilmiştir.

FİKİR KÜPÜ KULUÇKA MERKEZİ

Varank, Fikir Küpü kuluçka merkezinde faaliyet gösteren 68 girişimcinin savunma sanayii, denizcilik, ileri elektronik, sağlık, yazılım ve ileri malzeme gibi alanlarda hayata geçmiş bazı başarı hikayesini dinledi.

Bakan ve beraberindeki heyet; kişilerin izni ile kurumlar arasında KYC'yi paylaşan, blockchain teknolojisi ile kimlik doğrulaması yapan tek ve yerli ‘Kimlic` projesini,

çok amaçlı modüler ve elektrikli iş makinaları ve sistemleri geliştiren dünyada iş ve ziraat makinaları sektöründe yeni gelişen elektrikli güç aktarımı ve kontrol sistemlerini ülkeye kazandırma hedefiyle çalışan ‘Modüler Makina` yı,

laboratuvar ortamında elmas sentezleyebilen dünya üzerindeki sayılı şirketlerinden ‘Appsilon`u,

Prof. Dr. Tuğba Akbay`ın TÜBiTAK destekli projesi olan anne sütünü kimyasallardan ayıran ve filtreleyen ayrıca ulusal fuarda gümüş madalya kazanan projesini,

düşük ayak problemli hastalara yönelik yürüme cihazı geliştiren Tuğba Çelenli`yi birebir dinleyerek bu projelerin kamu kanallarında da uygulanması için aksiyon alacaklarını belirttiler.

Sonrasında sektöründe lider firmalardan ve Türkiye`nin yetiştirdiği en önemli mühendislerden Hakan Altınay`ın firması ‘Altınay Robot`u kendi ofisinde ziyaret ederek bomba imha, mayın temizleme, drone gibi hava ve kara araç projeleri incelendi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir