• DOLAR 32.292
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2452.958
  • ...
Bir bakışta Türkiye ve dünya gündemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Nevali Otel arkası ile Mardin 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek.

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Anıtı" temel atma törenine katılacak.

3- Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'de Bornova Spor Salonu'nda Özel Sporcular Federasyonu Jimnastik Şampiyonası'nın açılışına iştirak edecek, Kaya Termal Hotel'de muhtarlarla öğle yemeğinde bir araya gelecek, İzmir Balkan Dernekleri ile toplantı yapacak, Buca'da halka hitap edecek.

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu'da STK temsilcileri ile toplantıya katılacak, Gürsoy Fındık Fabrikası, Kumbaşı Balıkçı Barınağı, Ziraat Odası ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Yetimler Derneğini ziyaret edecek.

5- CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul 'da ulusal gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile kahvaltıda bir araya gelecek, Çorlu ve Mersin mitinglerine katılacak. 

6- TÜİK, mayıs ayına ilişkin Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi ve konut satış istatistiklerini açıklayacak, "Satınalma Gücü Paritesi, Hanehalkı Nihai Tüketim Harcamaları, 2017" bültenini yayımlayacak.

7- FETÖ davaları

- Fetullahçı Yapılanmanın (FETÖ) iş dünyası yapılanması kapsamında Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 86 sanığın yargılanmasına, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'nde devam edilecek. 

- Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'nda meydana gelen olaylara ilişkin 243 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin davada 52'si tutuklu 90 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

- Şırnak'ta FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili 22'si tutuklu 427 sanığın yargılandığı dava, Adana Bölge Adliye Mahkemesi'nde görülmeye devam edecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir