• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...
"Öğrencilerimizi verimli olarak yetiştirmek en büyük idealimizdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yücel Aksoy, okullarında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Aksoy, derslere ek olarak Kur'an-ı Kerim, Arapça, Hadis, Tefsir, Fıkıh ve Siyer gibi derslerini de öğrenebilme imkânıyla birlikte İngilizce ile Arapça olmak üzere iki yabancı dil öğrenildiğini ve başarılı olan öğrencilere burs verildiğini söyledi.   

Eğitim kalitesine büyük önem verdiklerini söyleyen Aksoy, "İlçemizde tek Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak eğitim-öğretim alanında hizmet veren Yenişehir Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak eğitime ve eğitimin kalitesine büyük önem vermekteyiz. Okulumuzda eğitimin kalitesini artırmak ve iyi bir eğitim ortamı oluşturmak için idarecilerimizden öğretmenlerimize kadar tüm çalışanlarımız ile uyum içerisinde bir ekip çalışması gerçekleştiriyoruz. Eğitim ve öğretim çalışmalarımızı öncelikle huzurlu, disiplinli, temiz ve nezih bir ortamda gerçekleştirmek en önemli hedeflerimizdendir." dedi.

"Okulumuzda eğitim ve öğretimin yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyet ve etkinlikler de başarı gerçekleştirilmektedir." diyen Aksoy daha sonra şunları kaydetti:

"Son sınıf öğrencilerimize yönelik okulumuz rehberlik servisinin öncülüğünde sınav sistemi, üniversitedeki bölümler ve üniversite temsilcileri tarafından çeşitli seminerler düzenlenmektedir. Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak geniş görüşlülük, bize yüklediği sorumlulukları yerine getirmek ve misyonumuzdan kaynaklanan hedeflere ulaşmak için tüm kadromuzla üstün bir gayret ve çaba içerisindeyiz. Hedeflerimizin gereği olarak öğrencilerimizin güçlü bir kişiliğe, hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip, topluma karşı sorumluluk duyan, bilgiyi kutsal sayan, inanç ve düşünce özgürlüğünü benimseyen, Yaratılış gayesinin bilincinde, insan ve doğa ile barışık olmayı ilke edinen, geçmişi yadsımadan, güncelliğin farkında ve geleceğe talip olan, yapıcı, üretken ve verimli kişiler olarak yetiştirmek en büyük idealimizdir."

Öğrencilerinin birçok alanda üniversite kazandığını ifade eden Aksoy, "Okulumuz sosyal ve kültürel alanda birçok öğrenci yetiştirmiş olup çeşitli üniversitelerin ilahiyat, tıp, hukuk, mühendislik, eczacılık, uluslararası ilişkiler, psikoloji, rehberlik, psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon (PDR), eğitim ve fen edebiyat fakültelerinin bölümlerine öğrenci kazandırmıştır." şeklinde konuştu.

Okulda 2 yabancı dil eğitiminin de verdiğini belirten Aksoy, "Okulumuz lise derslerine ek olarak Kur'an-ı Kerim, Arapça, Hadis, Tefsir, Fıkıh ve Siyer gibi derslerini de öğrenebilme imkânıyla birlikte İngilizce ve Arapça olmak üzere iki yabancı dil öğrenme imkânı, hafta sonu kurs imkânı, başarılı öğrencilere burs imkânı sağlamaktadır." İfadelerini kullandı.

Aksoy son olarak, "Ayrıca 10. Sınıftan sonra okulumuzda; fen bilimleri, sosyal bilimler ve Türkçe-matematik ve yabancı dil bölümleri olup, öğrencilerimize uygun her türlü imkânlar sağlanmaktadır." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir