• DOLAR 32.336
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2306.15
  • ...
SON DAKİKA
"Engelliler devlet destekli konut sahibi olmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök, engellilere yönelik düzenlenen iftar programına katıldı.

Programa; Aydın Gök'ün yanı sıra, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, kadın kolları temsilcileri, engelli derneklerinin başkanları ile engelliler ve aileleri katıldı.

Engellilerle bir araya gelen Gök, tek tek kendileriyle yakından ilgilenerek, bir süre sohbet etti.

Programda bir konuşma yapan Gök, engellilerin toplumun bir parçası olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Kamu ve sosyal yaşam alanlarının fiziki şartlarının, engellilerin düşünülerek yapılması gerektiğini belirten Gök, engellilerin önlerindeki tüm engellerin kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Gök, "Seçim öncesinde de engelli derneklerimizi ziyaret ettik, sıkıntılarını dinledik. Siyasetçilerin kalitesi o makamlara oturduktan sonra belli olur. Hiç şüpheniz olmasın; şayet halkımız beni vekilliğe layık görürlerse ve mecliste milletin vekili olabilirsek ilişkilerimiz kat be kat artacaktır. Bu sözü veriyorum. Mecliste olduğumuzda ve elimizde yetki olduğunda sıkıntılarınızı duyurmaya ve çözüm bulmaya çalışacağız." dedi.

"Engelli kardeşlerimize destekler olmalıdır"

Engellilere yönelik çok sayıda projelerinin olduğunu söyleyen ve projelerden birkaçını sıralayan Gök, "Eğitimden, sağlıktan, ulaşımdan, konut sahibi olmaya kadar bütün bu temel ihtiyaçların giderilmesi konusunda elimizden geleni yapacağız. Elektrik, engelli kardeşlerimiz için en azından yüzde 50 indirimli olması lazım. Doğalgaz ve suda bir kısım indirimler belki vardır, fakat bütün asli ihtiyaçlarda indirim olması gerekir. Konut sahibi olmada mutlaka devlet desteği olması lazım. Engelli kardeşlerimize en azından yüzde 50 destek olunmalıdır." diye konuştu.

"Engelsiz bir yaşam olmalıdır"

Konuşmasının sonunda Gök, şunları söyledi: "Ulaşımda, yaşadığımız konutlarda, işyerlerinde engelsiz bir yaşam olması gerekir. Engelli kardeşlerimizin rahatlıkla alışveriş yapabileceği, tatile çıkabileceği, ulaşım sıkıntısı çekmeyeceği şekilde araçlar, konutlar yapılması lazım. Bunlar önceliklerimiz arasında olacaktır. Engelli kardeşlerimize belli bir hac kontenjanı ayrılsın. Onlarda rahat bir şekilde hacca gidebilsinler. Veya dönem dönem umre ziyaretleri için öncelik tanınsın." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir