• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
Görme engellilerin karne sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle 587 bin 570 öğrenci düzenlenen törenle karne aldı. Törende braille alfabesiyle hazırlanan karnelerini alan görme engelli öğrenciler büyük sevinç yaşadı.

2017-2018 eğitim-öğretim yılı sona erdi. Türkiye'de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün karne sevinci yaşadı. Gaziantep'te de 580 bin öğrenci karne alarak yaz tatiline girerken, görme engelli öğrenciler de akranları gibi karne sevinci yaşadılar.

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de öğrenciler karne alarak, yaz tatiline girmenin sevinç ve heyecanını yaşadı. Karnelerini alarak 2017-2018 eğitim ve öğretim yılını tamamlayan öğrenciler, zorlu bir eğitim sürecinin ardından yaz tatilinin başlamasının mutluluğunu yaşıyor.

Karnesinde zayıf bulunan öğrenciler 3 ay sürecek yaz tatilinin buruk sevincini yaşarken, takdir, iftihar ve teşekkür belgesi alan öğrenciler ise çifte sevinç yaşadılar. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim alan öğrenciler karne alırken, mezun olacak öğrenciler arkadaşlarına veda etmenin üzüntüsünü yaşadı.

Görme engelli öğrencilerin karne heyecanı renkli görüntülere sahne oldu

Gaziantep Gap Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu'nda eğitim gören görme engelli öğrencilerin karne alma heyecanı ise renkli görüntülere sahne oldu.

Gap Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu'nda eğitim gören 110 öğrenci karnelerini Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şehitkamil İlçe Kaymakamı Ali Dursun, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı'nın elinden aldı.

Vali Yerlikaya ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıttı ve kendilerine çeşitli hediyeler verdi. Yerlikaya, öğrencilere yaz tatilini iyi değerlendirmeleri ve bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Görme engelli öğrencileri tebrik eden Yerlikaya, "Onlar bizim geleceğimizdir, ufkumuz ve gözümüzün aydınlığıdır. Okul müdürleri, yardımcılarımız başta olmak üzere onlarla beraber bu neslimizi yetiştiren bu yılda başarıyla, yüz akıyla tamamlayan bütün öğrencilerimize, annelerine, babalarına hepsine güzel bir bayram güzel, bir tatil diliyorum." dedi.

Ramazan Bayramı'ndan bir hafta öğrencilerin karne bayramı heyecanını yaşadığını belirten Yerlikaya, şunları söyledi:

"2017-2018 eğitim öğretim dönemi bitti. Ne zaman açılmıştı? Dün açılmıştı, bugün 'Bitti' diyoruz. Bu karneleri on saniyede veriyoruz. Ama bunun bir emeği var. Bütün Öğrencilerimizi kutluyoruz. Burası ortaokuldur. Dört yıl sıra arkadaşlığı yapan bu kardeşlerimiz artık liseye geçecekler, lise hayatlarında onlara başarılar diliyorum. Yüksek öğretimde gönüllerinde nere varsa oraları kazanmalarını diliyorum. Oralarda güzel eğitim alıp, hayırlı evlatlar olmalarını temenni ediyorum. Bu okul da 1954 yılından beri varlığını sürdürüyor. Burası kadim bir okuldur. 2018 2019 eğitim öğretim yılında buluşmak dileğiyle."

Karne alan öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ile velilerin de büyük bir heyecan yaşadığı görülürken, karne alan öğrenciler, tatilde akrabalarını ziyaret edeceklerini, dinleneceklerini ve tatili en iyi şekilde değerlendireceklerini belirttiler.

8 yıl boyunca eğitim aldığı okulundan, öğretmenlerinden ve okul arkadaşlarından mezun olduğu için ayrılmanın hüznünü yaşadığını belirten Miraç Dökücü, "Karnemi aldığım için çok mutluyum. Ama bir taraftan da hüzünlüyüm. Karnemi aldığım ve yaz tatiline gittiğim için çok mutluyum. Tatilde gezmeye gideceğim. Ödevlerimi yapacağım."dedi.

İlkokulu komple birincilikle bitirdiğini belirten Sevgisu Özer de, "Bugün karnemizi aldık. Bize hediyeler verdiler. Karnemi aldığım için sevinçliyim ve çok mutluyum. Aynı zamanda birinci olduğum içinde çok mutluyum. Sınıf birincisiyim. Dört defa sınıf birincisi oldum. Bundan dolayı da çok sevinçliyim. Tatilde Ankara'ya büyük babamı ve babaannemi ziyaret edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Karnesini aldığı için çok mutlu ve sevinçli olduğunu belirten Emine Nur İzol "Karnemi aldığım için çok heyecanlıydım. Ama yine de çok mutlu oldum. Karnemizi, hediyelerimizi aldık bundan dolayı mutlu oldum. Tatilde ders çalışacağım. Biraz misafirliğe gideceğim. Biraz dinleneceğim. Oyun oynayacağım ve kitap okuyacağım. Bu yıl iki tane karne aldık. Biri normal karne diğeri ise Braille karneydi. Karnemi anne ve babama vereceğim."şeklinde konuştu.

Karne sevinci yaşayan görme engelli öğrencilerden Said Hassan da, karne aldığı için mutlu olduğunu ve takdir belgesi alınca sevincinin ikiye katlandığını ifade etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir