• DOLAR 32.379
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.667
  • ...
"Karne yıl boyunca çalışmalarının semeresini gösterir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2017-2018 eğitim öğretim yılı ikinci yarıyıl bitimiyle Mardin ve ilçelerinde Vali ve ilçe kaymakamların katılımıyla düzenlenen karne dağıtım törenlerinde 104 okulda, 227 bin öğrenci karne aldı.

2017-2018 eğitim-öğretim yılında Mardin geneli örgün eğitimde; 43 anaokulu ve 445 anasınıfında 17 bin 949, 601 ilkokulda 77 bin 543, 236 ortaokulda 72 bin 088, 99 İmam Hatip Ortaokulunda 9 bin 361, 25 Anadolu İmam Hatip Lisesinde 8 bin 568, 46 Anadolu Meslek Lisesinde 16 bin 800 ve 54 Anadolu Lisesinde 23 bin 897 öğrenci olmak üzere toplamda bin 104 okulda 11 bin 961 öğretmenle 227 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın katılımlarıyla, merkez Atatürk İlkokulunda karne töreni düzenlendi. Atatürk İlkokuluna gelen Yaman, burada İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, şube müdürleriyle birlikte ilkokul ve anasınıfı öğrencilerine karne ve çeşitli hediyeler dağıttı. Öğrenciler, velileri ile birlikte karne heyecanı yaşadı.

Vali Yaman, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 2017-2018 yılı eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Atatürk İlkokulunda öğrencilerle bir araya geldiklerini belirtti.

"227 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı"

Yaman, "227 bin öğrencimiz 12 bin öğretmenimiz ve bin 104 okulumuzla başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirdik. Öğrencilerin tatillerini en güzel şekilde geçirmeleri için Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak önlemlerimizi aldık. 'Mahalleme Havuz Geldi Projesi' kapsamında havuzlarımızı hazırladık. Öğrencilere geziler, kurslar ve yaz spor okullarını açacağız." dedi. 

Yaman, "Tatil boyunca okulların fiziki durumlarının iyileştirilmesini yapacağız. Önümüzde dönem için inşaatı devam eden ve bitecek olan da var bunları eğitime hazır hale getireceğiz. Çocuklarına yaptıkları katkılardan dolayı velilerimizi tebrik ediyorum. Öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum. Mardin'de eğitim öğretim, başarılı şekilde devam edecek." diye belirtti.

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş'ın, katılımıyla Ali Rıza Alparslan Anadolu Lisesi, Turgut Özal Ortaokulu ve Kardelen Anaokulunda karne dağıtımı yapıldı. Burada

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az ve şube müdürleri ile birlikte öğrencilere karne dağıtan Odabaş, öğrencilere tatilde dinlenip varsa eksikliklerini giderip bol bol kitap okumaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

"Yaz boyunca çocuklarımıza 2 tane havuz açıyoruz"

Karne dağıtımı ardından açıklamada bulunan Odabaş, şunları söyledi:

"2017-2018 eğitim öğretim yılının sonuna bugün itibariyle gelmiş bulunmaktayız. İlçemizde bugün itibariyle 70 bine yakın öğrenci karne aldı. 3 tane okulumuzda öğrencilerimizin karnelerini dağıtarak onlara iyi tatiller diledik. Karne önemli çünkü yıl boyunca çalışmalarının semeresini ayna gibi onlara gösterecek. Eksiklerini görsünler yaz boyunca hem dinlensinler hem de bu eksikleri üzerinde dursunlar. Tatil boyunca çocukların dinlenmeleri çok önemli ama eksikleri varsa mutlaka eksikleri üzerinde yoğunlaşsınlar. Kesinlikle kitap okumayı ihmal etmesinler. Bol bol kitap okusunlar. Ailelerde bu yönde onları yönlendirmesi iyi olur. Belediyemiz bünyesinde yaz okulları çerçevesinde bu yaz boyunca çocuklarımıza 2 tane havuz açıyoruz ve onlarca kurs açılacak spor etkinlikleri yapılacak. 3'üncü gençlik merkezimizi de Mezopotamya Mahallesi'nde açıyoruz. Belediyemiz yazın hem çocuklarla hem gençlerimizle beraber olacak. 2018-2019 eğitim öğretim sezonuna belediyemizle de onları hazırlayacağız inşallah. Hem ruhen hem bedenen onları hazırlamak için elimizden geleni yapacağız. Tüm ailelere ve çocuklara iyi tatiller diliyorum."

Velilerden Fatime Elçi ise "Oğlum birinci sınıfa gidiyordu bugün ilk karnesini aldı karnesi iyidir. Gerçekten çok güzel bir duydu çok sevinçliyiz. Allah bu sevinci herkese nasip etsin inşallah." şeklinde duada bulundu. (Mehmet Aslan-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir