• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Peygamber Sevdalıları`ndan "Ramazan ve Kudüs" mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Merkezi tarafından mübarek Ramazan ayı ve Kudüs ile ilgili bir mesaj yayımlandı.

Yayımlanan mesajda, Ramazan ayının kıymetinin hakkıyla bilinmesi gerektiği ifade edilerek, "Bir rahmet, bereket, feyiz ayı olan, on bir ayın sultanı, bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini içinde barındıran Ramazan'a kavuşmanın mutluluğu içindeyiz. Duaların çokça kabul edildiği, yapılan ibadetlerin sevaplarının kat kat verildiği bu mübarek ay, Kur'an ayı tüm Peygamber sevdalısı halkımıza mübarek olsun." denildi.

"Mübarek ayı namazla, zikirle, duayla ve özellikle hatimlerle geçirmeliyiz"

Bu ayın maddi ve manevi hayır işlemek için büyük bir fırsat olduğu belirtilen mesajda, "Bir Ramazan'a daha kavuşmuş olmanın fırsatı en iyi şekilde değerlendirilmeli, bu mübarek ayı namazla, zikirle, duayla ve özellikle hatimlerle geçirmeliyiz. Ramazanın feyiz dolu gecelerini ibadetlerimizle anlamlandırmalıyız. Bu aya özgü bir güzellik olan teravihleri camilerde, cemaatle kılmalı, teravih sonrası cami cemaatiyle, mahalledeki dost ve akrabalarla, komşularla bir araya gelip tebliğ görevimizi ifa etmeli, kardeşlerimizi iyiye ve güzele yönelik irşat etmeliyiz." ifadelerine yer verildi.

"Müslümanlar arası sevgi ve muhabbetin ziyadeleşmesine katkıda bulunmalıyız"

Allah'ın emrini ve Peygamberin sünnetini ihya ederek bu mübarek ayın infak ve sadakalarla yoksul ve muhtaçlar için bir sevinç ayına çevrilmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, "Nefislerin her açıdan terbiye edilmesi gereken bu ayda özellikle iftar sofralarımızı mütevazice hazırlamalı, dost ve kardeşlerimizi iftarlarda ağırlamalı, böylece Müslümanlar arası sevgi ve muhabbetin ziyadeleşmesine katkıda bulunmalıyız. Kur'an ayı olmasının yanı sıra infak ayı olarak da adlandırılan bu mübarek ayda zekât ve infaklarımızı eksiksiz vermeli, fitrelerimizi çıkarmalı, gereksiz harcama ve israftan kaçınarak Rabbimizi razı edecek bir tavır ortaya koymalıyız." denilerek önemli tavsiyelerde bulunuldu.

"Yüreklerimiz derin bir keder, acı ve öfke içinde kavrulmaktadır"

Bir taraftan Ramazan ayına girmenin sevinci, öbür taraftan Müslümanların içinde bulunduğu durumun üzüntüsünün yaşandığı ifade edilen mesajda şunlar kaydedildi:

"Bir taraftan bir Ramazan'a daha kavuşmuş olmanın sevincini hissedip bu mübarek ayı ibadet ve infaklarla en güzel şekilde değerlendirme heyecanı yaşarken, öbür taraftan İslam dünyasının, ümmetin, Müslüman halkların içinde bulunduğu perişanlık, felaket, katliam ve fitne karşısında, şeytani güçlerin İslam topraklarını işgal edip Müslümanlara büyük acılar yaşatmaları karşısında yüreklerimiz derin bir keder, acı ve öfke içinde kavrulmaktadır. İslam ümmetinin hali kanlı gözyaşları akıtmamıza sebep olmaktadır."

"Silahsız, sivil Filistin halkı katledilmeye devam ediyor"

Mesajın devamında, "Ne yazık ki her Ramazana olduğu gibi bu Ramazana da İslam düşmanlarının Müslüman halklara yönelik vahşi saldırıları, katliam ve işgalleri arasında girdik. İslam düşmanı güçler ümmetin çaresizlik, dağınıklık ve gafletinden de cesaret alarak işi en kutsallarımıza el uzatmaya kadar vardırdılar.

Bu defa İslam düşmanı Batı'nın, Amerika, israil ve yandaşlarının hedefinde Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs vardı. Müslümanların namusu konumundaki Kudüs, ümmetin tüm itirazlarına karşı Yahudilerin başkenti ilan edildi. Bunu protesto eden silahsız, sivil Filistin halkı kadın çocuk denilmeden alçakça katledildi ve katledilmeye devam ediliyor." denildi.

"Müslüman halkımızı Filistin'e, Kudüs'e sahip çıkmaya davet ediyoruz"

Tüm Müslümanların Kudüs'ü sahiplenmesi gerektiğinin altı çizilen mesajda, "Peygamber Sevdalıları olarak Müslüman halkımızı bu mübarek Ramazan ayında Filistin'e, Kudüs'e sahip çıkmaya davet ediyoruz. Duaların kabul edildiği bu mübarek ayın gecelerinde ellerimizi semaya kaldırıp yüce Allah'tan Kudüs'ün, Filistin'in, işgal altındaki diğer İslam topraklarının kurtuluşu için, ümmetin vahdet ve uhuvveti için, özgürlük ve birliği için gözyaşları arasında dua edelim. Rabbimizden İslam düşmanlarını zelil etmesini, güçlerini giderip birliklerini dağıtmasını dileyelim. O zalimlere beddua edip ümmetin onların şerlerinden kurtulması, İslam'ın adalet ve özgürlük bayrağının yeryüzünde dalgalanmasını Allah'tan isteyelim." ifadelerine yer verildi.

"Kudüs davasını omuzlamaktan asla vazgeçmeyeceğiz"

Mesajın sonunda şunlar kaydedildi: "Biz Peygamber Sevdalıları Platformu olarak halkımızın huzurunda tüm dünyaya ilan ediyoruz. Kudüs'e sahip çıkmaktan, Kudüs davasını omuzlamaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Elimizden ne geliyorsa, maddi ve manevi ne yapabiliyorsak yapacak, büyük şeytan Amerika ve siyonist israille mücadele etmekten asla geri durmayacağız. Ey Müslüman halkımız, ilk kıblemizi pis ayaklarıyla kirleten bu zalim güçlerle imkânımız ölçüsünde mücadele etmek Müslüman olarak hepimizin görevidir. Dualarımızla, maddi yardımlarımızla, bu şer güçlerin ürünlerini boykot ederek bu görevi en güzel şekilde ifa etmek her bir ferdin, her bir Müslüman'ın boynuna İslami bir vazife, dini bir sorumluluktur."(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir