• DOLAR 32.452
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.122
  • ...
Peygamberler Şehri`nde ilk mukabele heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On bir ayın sultanı, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan'ın ilk mukabelesine katılmak için Şanlıurfalılar, Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak bilinen Balıklıgöl platosunda bulunana Hasanpaşa Camisi'ne akın ederek, ilk mukabeleyi okumanın heyecanını yaşadı.

Ramazan ayının gelmesiyle beraber Müslümanlar, mukabele halkalarına katılmaktan geri durmayarak genciyle yaşlısıyla camilere akın ediyor. Şanlıurfa'da özellikle merkez camilerde başlatılan mukabele, genellikle sabah ve öğle namazından sonra gerçekleştiriliyor.

Birçok camide olduğu gibi Ramazan ayının manevi havasının daha yoğun yaşandığı, Hazreti İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl platosunda bulunan Hasanpaşa Camisi'nde ilk mukabeleyi okumak isteyen vatandaşların öğle ve ikindi namazları vakitlerinde camiye geldikleri görüldü.

Bu ayda nazil olmaya başlayan Kur'an-ı Kerim'in karşılıklı okunması anlamına gelen, Ramazan ayının önemli geleneği olan ve Şanlıurfa'daki bütün camilerde en az bir vakit okunan mukabeleye yaşlı, genç, çocuk her kesimden halk katılım gösterdi.

Kılınan namazın ardından cami imam hatibi, Kur'an-ı Kerim'in Ramazan ayında indirildiğini ve bu mübarek Ramazan ayını her Müslümanın iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade ederek, mübarek Ramazan ayının tüm İslam ümmetine hayırlar getirmesini ve İslam ülkelerindeki kan ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını temenni etti. (Hüseyin Sayhar, Mustafa Gül-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir