• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Birecik`te Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Birecik kent stadyumunda gerçekleştirilen etkinlik binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşti. Programın başlamasına saatler kala etkinlik alanına akın eden vatandaşlar alanı doldurdu.
 
Etkinliğe konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş katılırken ilahi ve ezgileri seslendirmek üzere Özlem Ajans sanatçılarından Özcan ve küçük kızlardan oluşan ilahi ekibi katıldı. Etkinlikte Uhuvet Der gönüllülerinden oluşan Tiyatro ekibinin performansı göz doldurdu.
 
Etkinlik Yatsı Namazından sonra Abdullah Yazar hocanın okuduğu Kur`an-ı Kerim ile başladı. Kur`an ı Kerimin okunuşu sırasında kalabalığın huşu içersindeki dinleyişi dikkatlerden kaçmadı.
 
Etkinliğin açılış konuşmasını Uhuvet Der Başkanı Halil İbrahim Barlak yaptı.
 
Kurtuluş Onu(sav) Yaşamaktır
Konuşmasına "Bütün alemleri kendisi hürmetine yaratan kendisine Habibim diye hitap ettiği o kutlu Nebinin sevgisini nisan yağmurlarıyla kalplerimizin derinliklerine girmesini sağlayan
Allah`u Tealaya Hamd Olsun!
Selat ve selam doğduğu gün Kabe`deki bütün putların yüzü koyu yere devrildiği ayı sol elime koysanız güneşi de sağ elime koysanız ben yinede bu davamdan vazgeçmem, diyen o şanlı Serverimiz, sevgilimiz Hz Muhammed Mustafa(as)`ın üzerine olsun." Sözleriyle başlayan Barlak ifadelerini şöyle sürdürdü:
"Sevgililer sevgilisi Kutlu Nebi Hz Muhammed (s.a.s) efendimizin 1441. kutlu doğum yılında beraber olmaktan son derece bahtiyarız. İnşallah bu gece onu konuşacağız. Onun için ağlayacağız onun için ayağa kalkacak ve haykıracağız çekilecek salavatlara dilimiz,kalbimiz ve ruhumuzla eşlik edeceğiz inşallah.
 
Çünkü bu ahir zamanda insanoğlunun yegane kurtuluş muştusu azatlık müjdesi,izzet ve şerefin yolu Hz Muhammed`in (a.s.v) yoludur. Kurtuluş onu tanımaktadır. Kurtuluş,onu anlatmaktadır. Kurtuluş onun getirdikleriyle yaşamaktadır.
Biz ona uyup ebediyyen kurtulanlardan olmak gayesindeysek onun sevdasını  meydanlarda haykırmalıyız ince ince yağan yağmurlar misali hem kendimizin hem de gençliğimizin ruhlarına kazımalıyız. İşte biz bugün bunun için buradayız."
 
"Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu gayeler doğrultusunda Türkiye`nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine salon salon,meydan meydan bu sevdayı nisan ayı boyunca sizlerle el ele vererek gerçekleştirmekteyiz." diyen Barlak "Birbirimize olan bu muhabbetimiz devam ettikçe bu sevda Allah`ın izniyle tamama erecektir. Bu yıl platform olarak Türkiye`de bir ilki daha gerçekleştireceğiz inşallah. 14 Nisan Cumartesi günü tüm Türkiye`de kutlu doğum siyer sınavı adı altında bir bilgi yarışması düzenleyeceğiz." dedi.
 
Siz, Bu Sevdayı Camilerden Dışarı Çıkarttınız…
Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş Hoca da etkinlikte yaptığı konuşmada, Peygamber sevdalılarına atfen, "Siz bu sevdayı camilerden dışarı çıkartınız. Allah bunun için sizlerden razı olsun . Çünkü biz bu sevdayı camilerden dışarı çıkarmak zorundaydık. Neden biliyor musunuz? Çünkü Allah bunu bizden istiyor. Allah`u Teala bizleri 7 milyar insan üzerine şahit kıldı. Evet Allah biz ahir zaman ümmeti Muhammedi olarak bütün dünya üzerine şahit tutmuştur. Bir ayette `Ey iman edenler siz yeryüzünde hakkın şahitlerisiniz` peki bu şahitlik görevi nasıl yerine getirilecek? Şöyle bir düşünün kocaman gökdelenlerin arasında küçücük camilerdeki 5- 6 ihtiyarla mı olacaktı? Şahit olarak bu yeterli midir? Söyleyin Allah aşkına gökdelenlerin arasında küçücük küçücük camilerden bu nasıl olacak? İşte böyle meydanlara çıkmalıydık Allah`ın dinini böyle meydanlardan haykırma görevimiz vardır." dedi.
 
"Allah (cc) Bu Coğrafyadaki İnsanların Eline Bir Sancak Tutuşturdu"
Allah`ın bu coğrafyadaki insanların eline bir sancak tutuşturduğunu ve İslam`ın önderliğini verdiğini ifade eden Göktaş, "Dikkat edin son 8-10 yıldır Allah`u Teala dünyanın her yerinden dinini yücelttiği gibi bu coğrafyadaki insanlarda Muhammedi sevda ile meydanlara, stadyumlara caddelere taşmıştır. Ve bunun devamı da olacaktır. Bundan sonra hiç kimse bizi camilere sokamayacaktır. Ve size şunu da söyleyeyim nisan ayı da buna yetmeyecek siz şunu da göreceksiniz. Biz sevdamızı haykırmak için nisan ayını beklemek zorunda mıyız? diyeceksiniz. Başka günler bulacağız, bahaneler arayacağız Hz. İbrahim diyeceğiz. Kurban diyeceğiz Hz. Fatıma diyeceğiz. Son 100 yıldır bastırılan tutuklanan imanımızı Allah`ın izniyle yeryüzüne haykıracağız.Ve bizler bu sevda ile kurtulacağız. Çünkü bu Allah Resulünün diliyle gelen bir müjdedir" dedi.
 
Hz Peygamberin hayatından kesitler sunarak konuşmasına devam eden Göktaş Hocanın konuşmasının bazı bölümlerinde gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.
 
Göktaş Hocanın konuşmasından sonra sahneye çıkan İnzar İlahi Grubu geceye renk katarken Peygamberimizin mektubunu Bizans kralı Herakliyus`a götüren sahabeyi konu alan tiyatro gösterimi büyük ilgiyle izlendi.
 
İlahi sanatçısı Özcan`ın ilahileriyle coşturduğu vatandaşların salladıkları tevhid bayrakları renkli görüntüler oluşturdu.
 
Etkinlik Abdurrahman Çoban Hoca tarafından okunan dua ile son bulurken katılımcılar Sumaklı köyündeki Kutlu Doğum etkinliğine davet edildi. (Ömer Elmaoğlu- İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir