• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Gercüş`te Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Enfa-Der Batman`ın Gercüş ilçesinde bugün saat:13.00`te Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinlik Kur`an Kerim tilavetiyle başladı.
Kutlu doğum etkinliğine katılımın geçen yıla göre oldukça kalabalık olması dikkat çekti.
 
Programın açılış konuşmasını yapan Enfa-Der Genel Başkanı Yasin Dursun, "Kutlu Doğum münasebetiyle meydanlara akın eden Peygamber aşıklarının attığı adımlar sayısınca Kainatın Efendisine salat ve selam olsun." Sözleriyle başladığı konuşmasında İnsanlığın şirkin karanlığında ve zulüm altında olduğu bir dönemde kainata bir nurun indiğini belirterek "Bu mükemmel nur inişiyle Kisra`nın sütunları yıkıldı, asırlardır yanan şirk ve küfür ateşi söndü, cehalet putları bir bir yıkıldı. 1400 yıldır bu nur devam ediyor" dedi.
 
Etkinlik okunan Kürtçe mevlit ile devam etti. Okunan mevlitten sonra sanatçı Mustafa Altıntop`un seslendirdiği ilahilerle coşkulu anlar yaşandı.
 
Okunan ilahilerden sonra mikrofona Kur`an Nesli Platformu Başkanı M.Ali Altun gelerek Türkçe bir konuşma yaptı. Altun konuşmasında Resulullah (S.A.V.)`in ümmetine olan düşkünlüğünü anlattı.
 
Altun, Cafer bin Ebu Talib`in Habeşistan`da kralın huzuruna gidip, Hz Muhammed (s.a.v)`in davasından ahlakından getirdiği dinden bahsederken, Necaşi`nin gözlerinden yaşlar boşalarak şöyle dediğini ``Keşke bu saltanata bedel olarak ona hizmetçi ve köle olsaydım, Muhammed`e olan bağlılığınız mübarek olsun" ifade etti.
 
Altun`dan sonra sahneye çıkan Botan Kız İlahi Grubu tarafından seslendirilen ilahiler, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.
 
Resulullah`ın Sevgisi Artık Meydanlara Yayılıyor
Programa konuşmacı olarak katılan Molla Münir Şanlı da, Kürtçe yaptığı konuşmasında, "Resulullah Mekke`ye girdiği zaman karşısında kendisine, sahabesine ve yakınlarına zulmedenleri karşıladı. Peygamber Efendimiz kendilerinden onlara ne yapmasını beklediklerini sorduğunda, senden emniyet ve af beklediklerini söylediler. Resulallah`ta onlara bugün siz güçsüz kaldınız bunun için bana bu güzel sözleri söylüyorsunuz demedi" ifadelerini kullandı.
 
Resulullah`ıın daha iyi tanınması için ilme önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Şanlı Hoca, "Resulullah`ın sevgisi içimizde, evlerimizde ve meydanlarda. Resulullah`ın sevgisi artık meydanlara taşmıştır." dedi.
 
İlahilerden sonra mevlüd münasebetiyle katılımcılara ikramda bulunuldu.

Etkinlik Molla Ali Yiğit tarafından yapılan kapanış duasından sonra son buldu. (Masum Günaydın-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir