• DOLAR 32.197
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2413.384
  • ...
Eyyub Nebi Sabır Etkinlikleri`nin 16`ncısı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesi Eyyub Nebi Mahallesi'nde geleneksel olarak düzenlenen "Uluslarası Eyyub Nebi Sabır Günü Etkinlikleri"nin 16'ncısı düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa konuşmacı olarak katılan Dr. Ahmet Gündüz, sabır kavramı üzerinde durarak sabrın çeşitli şekillerde tecelli ettiğini söyledi. Sabrın yaşanan zorluk, musibet ve belalara kayıtsız kalarak susmak ya da bir köşeye çekilerek olan bitenin sonucunu beklemek olmadığının altını çizen Gündüz, "sabrın tüm bu yaşananlara karşı sebat etmek, direnç göstermek ve Allah'a daha çok teslim olmak olduğunu" ifade etti.

Sabır etkinliğinde bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit ise Eyyub Nebi Makamı'nın Viranşehir için büyük bir değer olduğunu belirterek, Eyyub Nebi Mahallesi'nde medfun bulunan Hazreti Eyyub, Hazreti Elyesa ve Hazreti Rahime'nin bulundukları alanın projelendirildiğini ve bu mübarek şahsiyetlere yakışır bir mekân bırakılacağını söyledi.

Eyyub Nebi'nin tüm Müslümanlar için mukaddes bir mekan olduğunu ifade eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise önümüzdeki yıl birçok İslam ülkesinden temsilcinin davet edilerek daha kapsamlı bir Sabır Günü Etkinliği düzenleneceğinin müjdesini verdi. Programda emeği geçenlere teşekkür eden Erin, Eyyub Nebi Projesi için yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Sabır sadakat ve vefa ödülü sahiplerini buldu      

Geleneksel Uluslararası Eyyub Nebi Sabır Günü Etkinlikleri kapsamında bu yıl "Sabır, Sadakat ve Vefa Ödülleri" de sahiplerini buldu. Bu yıl Sabır Ödülü, PKK tarafından düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Mardin'in Derik ilçesi eski Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün ailesine, Sadakat Ödülü 15 Temmuz darbe girişiminde darbeciler tarafından vurulan Ömer Halis Demir'in ailesine, Vefa Ödülü ise Viranşehir'e uzun yıllar hizmet eden, Eyyub Peygamber'e olan sevgi ve sadakati ile tanınan, "Hazreti Eyyub ve Hazreti Elyesa" kitabının yazarı Viranşehirli Yazar ve Mütefekkir, merhum M. Siraç Suman'a verildi.

"16. Eyyub Nebi Sabır Günü Etkinlikleri" İlahi Sanatçısı Muzaffer Güler'in birbirinde güzel ilahileri ile devam etti. Programın sonunda Viranşehir Belediyesi tarafından 5 bin kişiye sabır pilavı dağıtıldı.

Etkinliğe Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Müftüsü İhsan Açık, İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk, Viranşehir Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, İlçe Emniyet Müdürü Kılıç Aslan, İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Onurcan, kurum amir ve müdürleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. (Sabri Acet-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir