• DOLAR 32.547
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2444.094
  • ...
İLKHA`nın haberi Suriyeli annenin yüzünü güldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen bombardımanda eşi ve 2 çocuğunu kaybeden Hanna Yazcı, elektrik akımına kapılarak ağır yaralandığı için Türkiye'ye getirilerek tedaviye alınmıştı. İyileştikten sonra 5 çocuğunu alıp Mardin'e yerleşen Yazcı'nın geçici kimlik kartı, Suriye'ye giriş çıkış yaptığı gerekçesiyle iptal edilmişti.

İLKHA'nın, tedavisini sürdüremeyen annenin dramını "Eşini ve 2 çocuğunu bombardımanda kaybeden annenin yürek yakan dramı" başlığıyla servis etmesinin ardından harekete geçen yetkililer, iptal edilen kimlik kartını yeniden çıkardı.

Yeniden tedavi olabilmenin mutluluğunu yaşayan anne, İLKHA başta olmak üzere yetkililere teşekkür etti.

Artık yüzü gülen Anne Hanna, "Bir buçuk aydır kimliksiz bir şekilde yaşıyordum. Yapılan haberin ardından kimliğim çıktı. Öncelikle kimliğimin çıkmasında yardımcı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Tabi sesimi ona ulaştırmak benim için çok zordu, sizin sayenizde sesim ulaştı. İLKHA sayesinde sesim ulaştı, bu süreçte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Çok mutlu olduklarını dile getiren ve bu mutluluğa vesile olan yetkililere, hayırsever vatandaşlara sık sık teşekkür eden Anne Hanna Yazcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kimlik benim için çok önemliydi, hayati öneme sahipti. Şu an duygularımı ifade etmek, anlatmak çok zor. Çok sevinçliyim, çok mutluyum.  Çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Şu an o kadar sevinçliyim ki, bu duygu nasıl anlatılır bilmiyorum. Artık burada yaşamaya devam edeceğiz. Suriye'de kimsemiz kalmadı, bu yüzden orada savaş bitse bile dönemeyiz. Çünkü evimiz, her şeyimiz yıkıldı. Tedavime tekrar başlayacağım, ancak burada imkânlar çok kısıtlı, bu yüzden İstanbul'da tedavime devam etmeyi düşünüyorum. Büyük çocuğumu savaşta kaybettim, şu an çalışacak büyük çocuğum yok, hepsi küçük. İstanbul'daki tedavim için hayırseverler bana yardımcı olsa çok mutlu olurum." (M. Salih Keskin - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir