• DOLAR 32.523
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2428.526
  • ...
"Anne Üniversitesi" ilk mezunlarını verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) ve Kızıltepe Belediyesinin iş birliğiyle kentte ilk defa gerçekleştirilen "Anne Üniversitesi" projesinin mezunu 30 kadın, diploma sevinci yaşadı.

Üniversitede 6 hafta boyunca öğretim görevlileri tarafından "çocuk ve kadın hakları, okul başarısında ailenin rolü, Hazreti Peygamber ve çocuk, aile ve çocuk mahremiyeti, sağlık bilgisi ve çevre bilinci, anne, çocuk ve beslenme, zor davranışlarla başa çıkma, ev ekonomisi, değerler eğitimi, annelik ve iş hayatı, teknoloji kullanımı ve çocuk, eşler arası ilişkiler ve iletişim" konularında eğitim alan anneler, kep atarak mezuniyetlerini kutladılar.

MAÜ'de düzenlenen törende konuşma yapan Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, proje kapsamında, annelerin var olan bilgilerini güncellemeye ve geliştirmeye gayret ettiklerini söyledi.

Odabaş, "Annelere üniversite yaşamından örnek sunmak istedik. Annelerin çocukları arasındaki bağları güçlendirmelerine destek olmaya gayret ettik. Anneleri sosyal hayata teşvik etmeye ve desteklemeye gayret ettik." dedi.

Daha sonra en genç anneye diplomasını takdim eden Odabaş, kendisini tebrik etti. Diğer annelere de diplomaları verilerek, kep atma töreni gerçekleştirildi.

Törene; MAÜ Rektörü Ahmet Ağırakça, Ahmet Odabaş ve eşi Ayşe Odabaş, akademisyenler ile kursta eğitim alan anneler katıldı. (Mehmet Aslan - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir