• DOLAR 32.258
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2453.622
  • ...
"Öğretmene şiddet artık son bulmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı'nın Patnos ilçesine bağlı Aktepe köyünde bıçaklanan okul müdürü Yusuf Vural'a yönelik saldırıya tepkiler devam ediyor.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, düzenlediği basın toplantısıyla saldırıyı kınadı.

Geçici söylemlerden fiili eylemlere geçme zamanının geldiğini belirten Değer, öğretmenlere yönelik şiddetin artık son bulması gerektiğini söyledi.

Değer, "Öğretmenlere yönelik fiziksel, psikolojik ya da sözel saldırı olayları dikkat çekici boyutlara ulaşmıştır. Okullarda, sınıflarda ve kimi zaman okul dışında öğretmenlere dönük saldırılar; fiziksel şiddet, sözlü taciz ve psikolojik baskı gibi çeşitli şekillerde gerçekleşmektedir. Öğretmenlerin karşılaştıkları şiddet, psikolojik yıpranmaya, mesleki heyecanlarını yitirmelerine ve mesleği uzun süre sürdürme idealini kaybetmelerine neden olmaktadır. Ortaya çıkan bu durum, doğrudan ya da dolaylı yoldan eğitim ve öğretim faaliyetlerini etkilemektedir. Yaşanan şiddet olayları öğretmenlerde panik hali ve stres yaratmakta, öğretim kalitesinin düşmesi riskini doğurmaktadır. Şiddete uğrayan öğretmenlerin de giderek yalnızlaştığı, maruz kaldığı muameleden utanç duyarak gizleme eğilimine girdiği, benzer olayları yaşamama adına disiplinden ve akademik hedeflerden vazgeçebildiği gözlemlenmektedir." dedi.

"Caydırıcı cezadan muaf eylemler, eğitim kalitesini düşürmektedir"

Türkiye'de öğretmenlere duyulan güvenin halen eğitim sistemine duyulan güvenin üzerinde olduğunu bildiren Değer, şunları söyledi:

"Öğretmen, çocuğun öğrenmesinde, kişiliğinin gelişiminde ve mutlu olmasında en önemli aktörlerden biridir. Öğretmen, eğitim sisteminin ana ve vazgeçilmez unsurudur. Gelecek nesillerimizin istendik şekilde yetiştirilmesinde öğretmenin rolü büyüktür. Öğretmene yönelen şiddet olaylarının cezasız kalması nedeniyle giderek artan şiddet; öğrencilerimizi de mağdur etmektedir. Caydırıcı cezadan muaf bu eylemler, öğretmenin okul ortamındaki otoritesini azaltmakta, eğitim kalitesini düşürmekte, akademik başarıyı geriletmektedir."

"Maarif camiası üyelerinin yaşadığı saldırılar son bulsun"

Eğitim ve öğretim ortamında fiziki şiddet kullananlara dönük caydırıcı cezaların uygulanmasını talep eden Değer, "Uygulanmalıdır ki bir yandan liseli öğrencileri tarafından pompalı tüfekle öldürülen okul müdürü, bir yandan bir not tartışması sonucu kim olduğu belirsiz kişilerce dövülen öğretmen, bir yandan öğrenci velilerinin bıçakladığı okul yöneticisi, bir yandan mesleğinin henüz ilk yılında acımasız bir kurşunla hayattan koparılan Aybüke öğretmen... Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine varlığını bu toplumun varlığına adayan maarif camiasının fedakâr üyelerinin yine bu toplumun içinde yaşadığı çeşitli saldırılar son bulsun." ifadelerini kullandı. (M. Salih Keskin - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir