• DOLAR 32.239
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2460.973
  • ...
Kentsel Dönüşüm'de Yüzde 73 İmza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi(TOKİ) arasında imzalanan protokol kapsamında İnönü Mahallesi'nde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi'ne ilişkin hak sahipleri ile görüşmelerde şuana kadar yüzde 73 imza ile büyük başarı yakaladıklarını dile getiren Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, görüşmelerin devam edeceğini söyledi.

 

İnönü Mahallesi'nde 516 konuttan 377 daire sahibinin Kentsel Dönüşüm'de imzaya geldiğini belirten Başkan Atalay, "İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanında 516 konut var. Bunlardan 377 tane konutun hak sahipleri Kentsel Dönüşüm için belediyemize gelerek sözleşme imzalamıştır. İnönü Mahallesi'nde 3 katlı 332 konuttan 280 konutun hak sahipleri ile 2 katlı 184 konuttan 97 konutun hak sahipleri Kentsel Dönüşüm için belediyemize gelerek mutabakat zabtını imzalamıştır. Kentsel Dönüşüm'de görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

 

İnönü Mahallesi'nde mevcut konutların 40 yılını doldurduğunu ifade eden Başkan Atalay, "Ziraat Bankası kanalı ile satılan 562 konut var. Ana protokole göre, 1376 daire yapılacak. Konutların 36 bloğu 3+1 (120 metre kare), 7 blok 4+1 (190 metre kare) ile birlikte toplam 43 blok olacak. Ayrıca 168 metre kare (3+1)'lik 28 tane de zemin katta daire bulunuyor. Bunlar 4+1'lerin zemin katını oluşturuyor. Bütün bloklar 8 kat olarak yapılacak. Bingöl Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi tarafından imzalanan protokol kapsamında; 1376 konut, belediye hizmet binası, sosyal tesisler, alışveriş merkezi, cami, yeşil alanlar, spor alanları ve otoparklar olacak. Çalışma ile birlikte Bingöl'ün hem konut ihtiyacı ciddi oranda karşılanmış olacak hem de miadını doldurmuş depreme dayanıklılığı yetersiz olan, ekonomik ömrünü tamamlamış konutlar yenilenmiş olacak. Projenin bir an önce hayata geçirilmesi için bir taraftan kamulaştırma çalışmaları, diğer taraftan blok bazında zemin etüt çalışmaları ve diğer tüm işlemler belediyemiz ve TOKİ tarafından hızlı bir şekilde takip edilmektedir" şeklinde konuştu.
(Furkan Bingöl-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir