• DOLAR 32.502
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2430.471
  • ...
Böbrek Taşı Uzmanları Kursu Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Hastaneleri Üroloji Anabilim Dalı ve Endoüroloji Derneği işbirliği ile düzenlenen ve iki gün sürecek olan 2. Peditrik Ürolitiyazis Kongre ve Kursuna katılan Türkiye'nin en üst düzey 30 böbrek taşı cerrahı, uygulamalı olarak canlı ameliyatlar eşliğinde en yeni teknikleri ve tecrübelerini meslektaşlarıyla paylaştı.

Açılış konuşması Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır tarafından yapılan kursta yapılan konuşmalarda şöyle denildi; "Çocuklarda üriner sistem taş hastalığı erişkinlerden birçok yönüyle farklılık göstermektedir. Ancak bu hasta grubunda tanı, tedavi ve takip için ortak bir protokol oluşturulmamıştır. Ayrıca teknolojideki ilerlemelere paralel olarak daha minyatür ve daha fonksiyonel cihazların geliştirilmesine rağmen minimal invaziv tedavi yöntemleri çocuk hastalarda hak ettiği yeri bulamamıştır.

Bu eksikliği gidermek üzere, bu yıl ki toplantının Diyarbakır'da gerçekleştirilmesine karar verilmiştir. Bu kursta çocuk hastalarda taş hastalığının epidemiyolojisi, metabolik araştırmalar, medikal tedavi, ESWL, mini-pekütan nefrolitotomi, mini-üreteroskopik taş cerrahisi ve retrograd intrarenal cerrahi teknikleri tartışılacak. Canlı ameliyatlar yapılacaktır. Ayrıca maket üzerinde 10 kişi ile sınırlı kurslarda bire bir retrograd intrarenal cerrahi eğitimleri de yapılacaktır."


Başhekimliği Konferans salonunda düzenlenen kursa Türkiye'nin çeşitli hastanelerinden 150 uzman ve asistan doktor katıldı. 31 03.2012 tarihinde tamamlanacak olan kursa katılan doktorlara kurs katılım belgesi verilecek. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir