• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Böbrek hastası çocuk yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te iki yıl önce yakalandığı hipertansiyon hastalığının ardından bir böbreği iflas eden, diğer böbreğini kaybetmek üzere olan kızlarının tedavisi için yardım bekleyen Çevik ailesi, yetkililere seslendi.

Şahinbey ilçesinde ikamet eden Mustafa (40) ve Elif Çevik çiftinin dört çocuğundan en küçüğü olan Ayşe Gizem (9), 2015 yılında hipertansiyon hastalığına yakalandı. Hastalığının ardından bir böbreği iflas eden, diğer böbreğini de kaybetmek üzere olan ve on gün içerisinde ameliyat olması gereken küçük kızın ameliyatı için 14 bin lira gerekiyor.

Kendisi astım hastası olduğu için çalışamayan ancak gündelik iş bulursa çalışan ve ailesinin geçimini bir fabrikada çalışan eşinin maaşı ve komşularının yardımıyla sağlayan Mustafa Çevik, tek odalı evde eşi ve dört çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor.

İki yıldır sürekli hasta olan, hastalığı nedeniyle düzenli bir şekilde okuluna gidemeyen kızı Ayşe'nin on gün içerisinde ameliyat olması gerektiğini belirten Çevik, kızının hayatını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.

Çevik, "Kızım 2015 yılından beri hipertansiyon hastası. Tedavi için hastaneye götürdüm, o günden beri sürekli tedavi görüyor. En son bir ay önce tedavi için Ankara'ya götürdüm. Bir ay boyunca Ankara'daki hastanede tedavi gördü. Geçtiğimiz cuma günü son teşhisi kondu. Sağ böbreği bitmiş. Sol böbreğinde bir zarar olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini söylediler. Bu ayın 14'ünde tekrar Ankara'ya gideceğim, sağ böbreğini alacaklar ve sol böbreğini tedavi edecekler. Bir de kızımın gözünün bezi yırtılmış, daha sonra gözünden ameliyat olacak." dedi.

"Maddi durumum olmadığı için ne yapacağımı bilmiyorum"

Kızının ameliyati için 14 bin TL gerektiğini dile getiren Çevik, sözlerine şöyle devam etti: "Maddi durumum olmadığı için ne yapacağımı bilmiyorum ve kızımın ameliyatına 14 bin lira masraf gidiyor. Şu an oturduğum ev bir odalıdır. Dokuz seneden beri de burada oturuyorum. Ben de doğalgazlı ve güzel bir evde oturmayı isterim. Maddi durumum olmadığı için oturamıyorum. Normalde buranın kirası 400 lira. Ev sahibi durumu bildiği için bizden 200 lira kira alıyor. Elektrik ve su faturalarını ödeyemiyorum. Dört çocuğum var, hepsi okula gidiyor."

"Kızımın ilaçlarını bugün bir komşum aldı"

Kızının hastalığı ilerleyince bir ay önce komşularının yardımıyla Ankara'ya gittiklerini bildiren Çevik, "Sağ böbreğinin bittiğini ve sol böbreğinin de üçte bir zarar gördüğünü, kızımın ameliyat olması gerektiğini söylediler. Kızım rahatsız olduğu için sürekli yataktadır. Tansiyonu yükseldiği zaman başını yastıktan kaldıramıyor. Okula da haftada ancak iki gün gidebiliyor. Bazen okulda yarım gün ders gördükten sonra kendisini alıp geliyorum. Sürekli bu şekilde akşama kadar evde yatıyor. İlaçları kullanınca biraz kendine geliyor ama ilaçların etkisi geçince yine rahatsızlığı devam ediyor. Kızımın ilaçlarını da bugün bir komşum aldı. Yoksa benim alacak durumum yok. Kızım sürekli bu şekilde olduğundan dolayı okula gidemiyor ve eğitiminden geri kalıyor. Yapacak bir durum yok. Çünkü okula gittiği zaman rahatsızlanıyor ve okulda başına bir şey gelirse durumu daha da kötü olur. Onun için okula gönderemiyorum." ifadelerini kullandı.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere bütün yetkililerden yardım istediklerini sözlerine ekleyen Çevik, "Gelsinler, benim bu durumumu görsünler. Çocuğuma yardım etmelerini istiyorum. Bu 14 bin lirayı karşılayacak maddi durumum yok. Ben kendim için değil, bu çocuğum için yardım istiyorum." şeklinde konuştu.

"Allah için bize yardım elini uzatsınlar"

Eşi astım hastası olduğu için ailesinin geçimini kendisinin sağladığını ifade eden Elif Çevik de şunları söyledi: "Kızımın böbreği tamamen iflas etmiş. Ankara'da ameliyat olacak, böbreğini alacaklar. Allah için bize yardım etsinler. Yardım elini uzatsınlar. Yetkililerden bize el uzatmalarını istiyoruz. Benim çocuğumu kurtarsınlar ve ben çocuğumun ameliyat masrafının karşılanmasını istiyorum. Benim durumum yoktur. Altı kişilik aileyiz. Hepsi benim elime bakıyor. Eşim de rahatsız, çalışamıyor. Ben çalışırsam çocuklarımın ihtiyacını karşılayabiliyoruz. Çalışmasam da çocuklarım aç kalıyor. Asgari ücretle çalışıyorum. Ben bu maaşımla 4 çocuğumu mu okutayım, ihtiyaçlarını mı karşılayayım, çocuğumu ameliyat mı edeyim? Çocuğumun ameliyatı için 14 bin lira para istiyorlar. Benim bunu karşılayacak gücüm ve durumum yoktur. Allah için bize yardım elini uzatsınlar."

Ayşe Gizem Çevik ise tedavisi için yetkililerden yardım beklediğini ve sağlıklı olup, akranları gibi düzenli bir şekilde okula gitmek istediğini belirtti. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir