• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Başbakan Yardımcısı Işık: ABD`de yürütülen dava tamamen siyasidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Siirt'te geldi.

İlk olarak uçakla Batman Havaalanına inen Işık ardından karayolu ile Siirt'e geldi. Siirt Valiliğinde protokol tarafından karşılanan Işık, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Siirt'te bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Işık, Siirt'in medeniyet değerleri açısından son derece önemli bir il olduğunu söyledi.

Işık, "Türkiye de birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembol şehirlerinden birisi, farklı etnik yapıların, birlikte kardeş olarak yaşadığı bir şehir. Özellikle Siirt'i ziyaret sebebimiz; Siirt'teki kamu yatırımlarını değerlendirmek, kamu yatırımlarının koordinasyonunda şu ana kadar neler yapıldı, bundan sonra neler yapmak durumundayız, kamu hizmetleri ile ilgili bir değerlendirme yapmaktır." dedi.

 İllerimizde daha güzel bir gelecek oluşturmak için gayret gösteriyoruz

Kardeşliği güçlendirecek, birlik ve beraberliği daha da perçinleyecek,  geleceğe daha umutla ve güvenle bakmayı sağlayacak çalışmalar yapmak durumunda olduklarını söyleyen Işık, "Hükümetimiz terörle çok yoğun bir mücadele yürütüyor. Allah'a hamd olsun terör ile mücadelenin en başarılı dönemini yaşıyoruz. Terör örgütleri çok ağır kayıplarla eylem yapamaz noktaya geliyor. İstihdamdan ekonomiye, sağlıktan spor hizmetlerine kadar birçok alanda yapılacak çalışmaları bir değerlendirme ve bununla ilgili koordinasyon ihtiyacı olan alanları belirleyip okunu ile ilgili bakanlarımıza gerekli çalışmayı yapmak ve başta Siirt olmak üzere tüm illerimizde daha güzel bir gelecek oluşturmak için gayret gösteriyoruz. Bu açıdan Siirt'te bu değerlendirmeleri yapacağız." şeklinde konuştu.

ABD'de görülen Hakan Atilla davasına değerlendiren Işık, "Davayı yakinen takip edenlerden biri olarak ABD'de yürütülen dava tamamen siyasidir, bu siyasi dava ile neler elde etmek istediklerini önümüzde 'ki süreçte tamamen göreceğiz. Ama davanın hukuki bir yönünün olmadığını ve davanın tamamen siyasi bir dava olduğunu çok net söyleyebiliriz." dedi.

İran'da yaşanan sokak eylemleri ile ilgili açıklamada bulunu Işık,  "Ekonomik taleplerle başlayan gösterilerde halkın sesine kulak vermek her hükümetin görevidir.  Bu açıdan bakıldığında halkın sesine kulak vermek, ne istediğine bakmak ve halkın ekonomik şartlarını düzeltmek için, halkın yaptığı gösterileri, meşru zeminde kaldığı sürece kesinlikle farklı bir değerlendirmeye tabi tutmamak gerekir. Ama belliki işin içerisine israil gibi farklı mihraklar girince olay kendi mecrasından çıkar. Bölgede zaten yeterince problem var, İran'ın özellikle dış müdahale ile içeriden karıştırılması Türkiye olarak bizim kabul edeceğimiz bir durum değildir. Bu halkın taleplerini örtmemeli ama dış müdahale ile de içeride karışıklık çıkarılmasına izin verilmemelidir." ifadelerini kullandı. (Murat Orhan- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir