• DOLAR 32.583
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2421.797
  • ...
AB`den `idam yasa tasarısına` tepki geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli Müslümanlara idam cezası getirilmesini öngören sözde yasa tasarısı işgal parlamentosu'nda yapılan ilk oylamada kabul edildi.

Söz konusu tasarı 49'a karşı 52 oyla parlamentodan geçti.

İdam tasarısının yasalaşarak yürürlüğe girmesi için iki kez daha oylanarak kabul edilmesi gerekiyor.

Siyonistler, işgal politikasının yanı sıra katliamlarına da 'sözde' yasal zemin hazırlıyor.

Filistinli Müslümanlara idam cezası getirilmesini öngören sözde yasa tasarısının işgal parlamentosu'nda kabul edilmesine Avrupa Birliği'nden (AB) tepki geldi

Yapılan yazılı açıklamada, "İdam insan onuruna aykırıdır, insanlık dışı alçaltıcı bir uygulamadır. Kanıtlanmış hiçbir caydırıcılığı yoktur. Adli hataların geri çevrilemez ölümlere neden olmasını sağlar" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Filistin Esir İşleri Heyeti, Filistinlilerin idam edilmesinin önünü açan bir yasayı uygulaması halinde işgalci askeri mahkemenin boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Heyet başkanı İsa Karaki, "İşgal mahkemeleri haksız cezalar veriyor. Filistinli bir esire idam hükmü verecek mahkeme önüne çıkılması kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Gazze'deki Vaad Derneği ise sözde yasa tasarısının kabul edilmesini "tehlikeli bir durum" olarak nitelendirerek, "felaket sonuçlar doğurabileceği" uyarısında bulundu.

Yapılan yazılı açıklamada, daha önce görülmemiş bir şekilde tehdit altında olan Filistinli esirler meselesinin canlandırılması için "uyanış" çağrısı yapıldı.

Açıklamada, "esirler, işgalcilerin ihlallerini artırdığı bu dönemde Filistin yönetimini yasal bir duruş benimseye, özgürlük ve onurları için sokaklarda seferberlik ilan etmeye çağırıyoruz." denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir