• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
"Elbirliğiyle engelleri aşacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Konuk Evi'nde düzenlenen toplantıda sunum yapan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, belediye hizmetlerine ilişkin bilgiler aktardı.

"Engelsiz Kent Projesi" kapsamında engelli bireylere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Barakazi, çarşı merkezindeki kaldırımlara iz yolu yapıldığını belirtti.

Engelli dernek üyeleriyle bir araya gelen Barakazi, "Engelli kardeşlerimiz için 4 bin metrekare iz yolu yaparak, 5 noktaya engelli araç şarj istasyonları kurduk. 500 metrekarelik alan üzerine engelsiz bina inşa ederek, sosyal ve kültürel yaşam alanları genişleteceğiz. Tüm sorunlarımızı elbirliğiyle aşacağız." dedi.

Barakazi, "Üstyapı çalışmaları kapsamında, görme engelli vatandaşlarımız için kaldırımlarda kılavuz taş ve uyarı taşlar ile 4 metre engelli yürüyüş yolları oluşturuldu. Çalışmalarla kaldırımlar engelli geçişine uygun bir hale getirildi. İz yollarını kent genelinde daha geniş ağa yaymak için çalışıyoruz" dedi.

Akülü aracı bulunan engelli bireylerin en fazla ihtiyaç duyduğu akülü şarj istasyonlarını kurarak hizmete sunduklarını aktaran Barakazi, "Engelli vatandaşlarımızın yaşam şartlarını daha elverişli hale getirebilmek amacıyla 5 farklı bölgeye engelli araçları için şarj istasyonu kurduk. Kültür Parkı, Dörtyol Parkı, Bingöl Üniversitesi yolu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Bingöl Devlet Hastanesi acil giriş kapısına konuşlandırdığımız istasyonlarda aynı anda 3 adet araç şarj edilebiliyor.  Şarj istasyonlarında sine vizyon, internet, müzik dinleme, video izleme imkanları bulunmaktadır."

"Engelsiz bina yapıyoruz"

Fırat Kalkınma Ajansı Yaşam Kalitesi ve Sanayi Altyapıları Mali Destek Programı ile desteklenen "Engelsiz Kent Bingöl" Projesi kapsamında engelsiz bina inşa edileceğini belirten Barakazi, "500 metrekarelik alan üzerine inşa edeceğimiz binamız 5 kattan oluşacak ve içerisinde sosyal donatı alanları, spor salonu, eğitim ve konferans salonları yer alacak." diye konuştu.

Engelli bireylerin sosyal ve kültürel yaşam alanlarını iyileştirmek için çalıştıklarını söyleyen Barakazi,  "Engelli kardeşlerimiz için elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Sadece fiziki yatırımlarla değil, maddi manevi her alanda desteklerimizi sürdürüyoruz. Belirli zamanlarda yapacağımız istişarelerle, elbirliğiyle sorunlarımızı aşmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Program, fikir alışverişi ve soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.(İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir