• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Siirt'teki taşeron işçilerin kadro heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Resmi Gazete 'de "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına, Geçmeleri ile ilgili yasa onaylanmasının ardından, kendi kurumlarında çalışan taşeron işçiler başvurularını yapmaya başladı.

Siirt Kredi Yurtlar Kurumunda taşeron olarak çalışan işçiler de kadro alabilmek için başvurularını yapıp kurumun İl Müdürü M. Enver Aytaç'a teslim ettiler.

İLKHA'yla duygularını paylaşan taşeron işçiler, kadroya geçeceklerinden dolayı mutlu olduklarını söylediler.

"Bizlere böyle bir imkân sağladıkları için çok mutluyum"

Kredi yurtlar Müdürlüğünde temizlik personeli olarak 6 yıldır hizmet verdiğini belirten Gülhan Erzik, "Sürekli taşeron olarak çalıştığımız firma tarafından, işten çıkarılma ile tehdit ediliyorduk. Mesaiye kaldığımız halde mesailerimiz yazılmıyordu, yaz sezonlarında 2 ay boyunca işimize son verilirdi. Maaşlarımızı sürekli geç alırdık. Borçla ev almıştım fakat maaşlarımızı geç aldığımız için borcumu sürekli geç yatırmak zorunda kalıyordum. Cumhurbaşkanımızdan ve ona destek veren herkesten Allah binlerce kez razı olsun. Bizlere böyle bir imkân sağladıkları için çok mutluyum. Onları bu davranışlarından dolayı tebrik ediyorum. En azından devlet kadrosunda işimiz garanti altına alınmış oldu. Maaşlarımızı zamanında alacağız ve bundan sonra şirketler bizi işten atılmakla tehdit edemeyecekler." şeklinde konuştu

Taşeronlarla ilgili çıkarılan yasanın çok isabetli bir karar olduğunu ve aldığı maaşla tek başına çocuklarını büyüttüğünü söyleyen Nebahat Harman, kendisinin de sürekli işten çıkarılmayla tehdit edildiğini ifade ederek 5 yıldır çalıştığı kurumda kadroya alınacağından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

22 yıldır taşeron firmalarda çalıştığını söyleyen Ömer Tepe, çok sıkıntılar çektiğini, maaşının sürekli geç yattığını ve taşeronların kadroya alınma yasasını yıllardır dört gözle beklediklerini, kadro düzenlemesinin hayırlara vesile olmasın temennisinde bulundu.

Taşeronların kadroya alınmasını sevinçle karşıladığını ifade eden Fikret Eres ise geçmişte taşeron olarak çok sıkıntılar çektiklerini, yaz dönemlerinde sürekli işten çıkarılma durumlarının olduğunu söyleyerek, kadroya alınmadan önce yapılacak sınavın nasıl olacağı konusunda endişelerinin olduğunu belirtti.

Evin tek çalışanı ve 3 çocuk annesi olduğunu söyleyen Deniz Danış da yaklaşık bir yıldır taşeron firmada çalıştığını ve yeni çıkan yasadan faydalandığı için çok mutlu olduğunu anlattı. (Murat Orhan- İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir