• DOLAR 32.194
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2505.132
  • ...
Mevlid Kandili Mardin`de camilerde ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya teşriflerinin yıldönümü dolayısıyla Mardin İl Müftülüğü tarafından yatısı namazının ardından camilerde "Mevlid-i Nebi" programları düzenlendi.

Mardin'de bulunan Fuat Yağcı Camii, Ulu Camii, Kızıltepe Yeni Camii, Latifiye ve Şehidiye camileri başta olmak üzere camiiler doldu. Kur'an tilaveti ile başlayan programda; Mevlidi Şerif okundu, ilahiler seslendirildi, salâvatlar getirildi, namaz kılınarak dualar edildi.

Mevlid etkinliğine katılan vatandaşlar da duygularını İLKHA ile paylaşarak, İslam âlemi için dua ettiğini kaydettiler.

"Bu programlar insanlık için hayırlara vesile olur inşallah"

Hz Muhammed'in dünyaya teşrif etmesinin yıl dönümü münasebetiyle tüm camilerde Mevlid-i Nebi programlarının düzenlendiğini hatırlatan Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı, "Rebiyülevvel ayının 12'nci gecesinde Peygamberimizin dünyaya teşrifi vesilesiyle bu programı icra ediyoruz. Gündüz Kur'an kurslarımızın programı vardı. Yatsı namazından sonra Mevlid-i Nebi programı icra edilmek üzere Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif ve ilahilerin okunması dua ve niyazlarla inşallah programı bitirmiş olacağız. İnşallah bu program tüm insanlık için, tüm İslam âlemi için, ülkemiz ve halkımız için hayırlara vesile olur. Yüce Allah daha nice kandilleri ihya etmeyi nice Mevlid-i Nebiyi icra etmeyi cümlemize nasip eylesin." dedi.

"Allah hepimizden kabul etsin"

Mevlid-i Nebi programına katılan vatandaşlardan Hacı Şükrü Aslan ise namaz kılıp dua ettiğini söyledi. Aslan, "Rabbim bizi Peygamberimizin sünnetini kılanlardan eylesin. Rabbim bizi Peygamberimizin sünnetinden mahrum etmesin. Allah-u Teâlâ bizi bu günlere kavuşturduğu için ona hamd ediyoruz. Rabbim bizleri bu gecenin fevz ve bereketinden mahrum etmesin. Allah hepimizden kabul etsin. Camiye geldik, cemaatle namaz kıldık, programa katıldık, programdan sonra dağılacağız inşallah." diye konuştu.

"Çok güzel bir programdı"

Mevlid Kandili münasebetiyle camideki programa katıldığını belirten vatandaşlardan Ahmet Tan da Hz Muhammed'in doğum günü olan Mevlid Kandili münasibiyle camiye gelerek namaz kıldığını söyledi. 

Çocuklardan Harun Akyürek, mevlid programı vesilesi ile arkadaşlarıyla birlikte camiye geldiklerini belirterek, şunları söyledi: "Herksin Mevlid-i mübarek olsun. Camide namaz kılıp dua ettik. Çok güzeldi."  

"Ne kadar salâvat çeksek azdır"

Mevlid Kandilinin tüm İslam âlemi ve mazlumların kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulunan Mehmet Aydın ise "İbadetlerimizi merkez camisinde eda ettik. Rabbim bizlerden makbul eylesin. Peygamber Efendimizin (sav) üzerine ne kadar salâvat çeksek azdır. Keşke hakkıyla Peygamberimizin yolundan gidebilsek... Rabbim inşallah bu gecenin hatırına bizleri affeder. Milletimizi, tüm Müslüman kardeşlerimizi şer odakların şerrinden muhafaza etsin. Kimin ne sıkıntısı varsa Allah-u Teâla bu gecenin hatırına sıkıntılarını gidersin inşallah." dedi.

Program katılımcılara yapılan ikramın ardından okunan dua ile sona erdi. Camiye gelen vatandaşlara kandil simidi ikram edildi. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA) 
















































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir